Schoonheidsspecialist
School & Stage (BOL)
Leer schoonheidsbehandelingen zoals massages en gezichtsverzorging als Schoonheidsspecialist. Je helpt klanten er op hun best uit te zien en leert ook hoe je een eigen salon begint. Na de opleiding kun je zelfstandig verschillende behandelingen uitvoeren.
Over jouw opleiding
Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles wat je moet weten over de huid, het gezicht en het lichaam. Je leert hoe de huid precies in elkaar zit en wat goed en slecht is voor de huid. En hoe je bijvoorbeeld handen of voeten kunt verzorgen.
Veel van de lessen volg je in onze nieuwe praktijklokalen. In deze ruimte heb jij alle apparatuur en producten tot je beschikking voor een schoonheidsbehandeling. Denk aan ontharen, het verven van wimpers of het geven van een massage. Tijdens de opleiding is er ook ruimte om mee te doen aan vakwedstrijden, bijvoorbeeld op het gebied van visagie. Je wordt dan begeleid door jouw docent.
Misschien wil je straks zelf wel een salon beginnen? We geven je daar tijdens de opleiding heel veel tips voor.
Deze opleiding is leuk als je het prettig vindt om elke dag met veel verschillende mensen (en wensen) te werken. En als je zelf gaat stralen als je klanten stralend de deur uit lopen. Hard werken hoort erbij, maar dat vind jij niet erg.
Verhalen van studenten
Wat ga ik doen?
In deze opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles over de verzorging van gezicht en lichaam. Je doet veel schoonheidsbehandelingen en krijgt ook theorievakken, zoals biologie.
Je leert hoe je handen en voeten moet verzorgen en besteedt veel aandacht aan de huid. Je stelt vast welk huidtype de klant heeft, bijvoorbeeld een vette, droge of gevoelige huid. Je adviseert de klant dan de juiste behandeling.
Je voert ook andere behandelingen uit, zoals:
- Ontharen van gezicht of lichaam
- Verven van wimpers/wenkbrauwen
- Massagetechnieken gezicht en lichaam.
Keuzedelen:
Op dit moment hebben we onder andere deze keuzedelen: Visagie, hairstyling en Engels. Het aanbod van keuzedelen kan veranderen.
Vaardigheden:
Het is belangrijk dat je klantvriendelijk bent. Dat je prettig met mensen omgaat en makkelijk praat. Al deze vaardigheden leer je op school.
Stage lopen
Vanaf het eerste jaar loop je één dag per week stage. Op je stageplaats voer je opdrachten uit die je van ons krijgt. Ook neem je, in overleg met het bedrijf, regelmatig zelf modellen mee naar stage én naar school. Dan kun je veel oefenen en goed laten zien wat je al kan.
Het zoeken van een stageplaats doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. We leggen uit wat werknemersvaardigheden zijn, wat er van je verwacht wordt op stage en wat jij mag verwachten. We bieden verschillende vacatures aan en helpen je met je sollicitatiebrief.
Je begint in het vak bij de basis. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Denk hierbij aan schoonmaken, klanten ontvangen en collega’s assisteren. Zodra je meer ervaring hebt, mag je vaak ook behandelingen gaan doen. Jij bent tenslotte een echte specialist in de beautybranche aan het worden!
In het 2e jaar loop je twee dagen stage per week.
Ben je nieuwsgierig geworden naar waar je stage kan lopen? Kijk dan op stagemarkt.nl. Hier vind je alle erkende leerbedrijven voor jouw opleiding.
Locatie
Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.
Aan het werk
Hoe ziet het werk van een schoonheidsspecialist eruit? Je bent in dienst van een schoonheidssalon of wellnesscentre. Of je hebt je eigen salon geopend. Iedere klant die binnenstapt is belangrijk voor je. Je wilt dat ze stralen als ze weggaan. Bij de meeste behandelingen verzorg jij hun gezicht.
De eerste klant stapt binnen. Ze wil advies over het verven van haar wimpers. Je helpt de klant. En ze is zo tevreden dat ze morgen terugkomt om ook haar wenkbrauwen te doen. Ze neemt dan meteen haar zus mee. Vanmiddag heb je eerst een pedicure staan. En aan het einde van de dag geef je een massage aan een klant. Dat is nog even hard werken. Maar ook ontspannend, bijvoorbeeld door de relaxte muziek en de geur van de massageolie.
Na de laatste blije klant maak je alles nog even extra goed schoon. Schoonheidsspecialist zijn is best hard werken. Maar het geeft je iedere dag een heel goed gevoel.
Opleiding in cijfers
Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.Vervolgopleidingen
Was deze opleiding op niveau 3 een succes? Plak dan nog een jaar eraan vast. Dan ben jij namelijk Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4. Dat betekent dat je nog meer leert over de verzorging en behandeling van de huid, het gezicht en het lichaam. Je leert bijvoorbeeld specialistische behandelingen zoals Shiatsu-massages of aromatherapie.
Veelgestelde vragen
Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.
Het lesgeld is vastgesteld op € 1419,- (schooljaar 2024/2025).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een BOL-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Houd rekening met deze toelatingseisen:
1. Meld je op tijd aan
Wil je in augustus/september starten? Meld je aan voor 1 april. Dan heb je recht op plaatsing. Aanmelden na 1 april kan ook. Misschien kun je dan niet de opleiding van jouw voorkeur volgen. In dat geval gaan we samen op zoek naar een passende opleiding.
2. Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
3. Volg de verplichte intake-activiteit
Na je aanmelding ontvang je per mail een uitnodiging voor een intake-activiteit. Check ook je spambox.
Verplichte intake-activiteiten
Deelname aan een informatiebijeenkomst en het invullen van een vragenlijst.
Bij deze bijeenkomst wordt er een afspraak gemaakt voor een individueel gesprek.
Ook activiteiten in het kader van verlengde intake zijn verplicht.
Wil je verder leren, dan kun je doorstromen naar bij voorbeeld Allround schoonheidsspecialist (niveau 4)
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Meld je online aan met DigiD of je BSN.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor het intakegesprek. Check ook je spambox.
- Bij sommige opleidingen word je gevraagd om mee te doen aan een extra activiteit naast het intakegesprek.
- Tijdens het intakgesprek bekijken we samen of de opleiding bij je past.
- Je ontvangt van ons een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan wordt jouw inschrijving definitief.
Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: als bol of als bbl. Wat is het verschil?
Bol
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. Deze variant wordt het meest gekozen door studenten.
Bbl
Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je deze opleiding kunt volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Zo combineer je werken en leren. Ook kun je sommige bbl-opleidingen in de avonduren volgen.
Voor beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen bol en bbl. De keuze is aan jou: hoe wil jij leren? Goed om te weten: Bij een BBL-opleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Kom langs
Esther Cairo
Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Optiek College en Beauty& Fashion CollegeHeb je vragen over deze opleiding? Neem contact op met Esther: