Veelgestelde vragen over inschrijven
Heb je een vraag over aanmelden, inschrijven en jouw toelating bij Zadkine? Bekijk alle veelgestelde vragen op deze pagina.
Aanmelden & inschrijven
Je kunt je online aanmelden bij de opleiding van jouw keuze. Aanmelden kan met je DigiD of BSN. Heb je geen burgerservicenummer (BSN)? Download dan het papieren aanmeldformulier.
Met je DigiD kun je snel aanmelden, bijna alles is namelijk al voor je ingevuld. Onze aanmeldsite maakt namelijk verbinding met de database van DUO. Daarin staan jouw persoonsgegevens (naam, geboortedatum, adres, enzovoort) en gegevens over jouw vooropleiding zoals die bekend zijn bij de overheid. Je hoeft dan alleen maar te checken of de gegevens kloppen. Jouw persoons- en opleidingsgegevens worden namelijk automatisch ingevuld op onze aanmeldsite. Dit scheelt jou een hoop invulwerk en wij weten zo zeker dat de informatie die we van jou krijgen klopt. Heel handig dus!
Heb je geen burgerservicenummer (BSN) en DigiD? En kan je deze ook niet aanvragen? Dan zijn er twee mogelijkheden om je aan te melden.
Online aanmelden
- Voor deze manier van aanmelden heb je een toegangscode van Zadkine nodig. Bel hiervoor met 088-9452480 of mail naar studentenadministratie_centrum@zadkine.nl.
- Kies bij online aanmelden voor 'Aanmelden met DigiD'.
- In de volgende stap kun je een account zonder DigiD aanmaken. Klik hiervoor op 'Account aanmaken zonder DigiD'.
- Vul de toegangscode in die je van Zadkine hebt ontvangen.
Voor je aanmelding is 2 Factor Authentication (2FA) verplicht. Hiervoor download je een authenticatie app (bijvoorbeeld de app Google Authenticator of Microsoft Authenticator) op je telefoon. Kom je er niet uit? De Studentenadministratie helpt je graag bij je aanmelding.
Via papieren aanmeldformulier
Download het papieren aanmeldformulier en stuur deze naar ons op.
Ja, je kunt je gewoon aanmelden voor je opleiding. Na je aanmelding volgt een persoonlijke intake met iemand van Zadkine. Hier kun je samen jouw mogelijkheden bespreken.
Soms kan het wel, maar dat garanderen we niet. De officiele start van het schooljaar is in augustus. De meeste opleidingen starten na de vakantie: in september. Sommige opleidingen starten ook in februari. Bekijk het startmoment in het opleidingsoverzicht.
Ja hoor, je kunt je direct aanmelden. Het is juist handig om je zo vroeg mogelijk aan te melden. Het liefst vóór 1 april. Zo maak jij meer kans om te starten bij de mbo-opleiding van jouw keuze.
Ja, dat kan. Neem contact op met de locatie van de opleiding bij Zadkine en vraag naar de Studentenadministratie.
In de volgende situaties kun je een DigiD aanvragen via digid.nl/aanvragen:
- Je woont in Nederland (ook als je niet de Nederlandse identiteit hebt)
- Je hebt de Nederlandse identiteit en woont in het buitenland
Na je aanmelding
Heb je er zin in? Voordat je kan starten, doorloop jij nog een paar stappen zoals een intake gesprek. Dit noemen we het aanmeldproces. Hoe dat aanmeldproces precies verloopt, leggen we je uit in tekst en beeld.
Laat ons snel weten dat je niet komt. Bijvoorbeeld door te bellen met de locatie waarvoor jij je hebt aangemeld. Vraag naar de Studentenadministratie en geef door dat jij de opleiding niet wilt volgen.
Of stuur een mail naar het Studiekeuzecentrum.
Zak je voor je vooropleiding. Geef dit dan snel aan ons door. Bijvoorbeeld door een mailtje te sturen naar het Studiekeuzecentrum.
Bekijk ook wat je verdere mogelijkheden zijn binnen Zadkine:
- Zonder diploma kun jij beginnen op niveau 1. Bekijk alle entreeopleidingen van het Startcollege.
- Gezakt voor je vmbo-tl-diploma op twee vakken na? Bekijk dan het traject Alvast mbo.
Ja. Als jij een andere opleiding wilt volgen, meld jij je opnieuw aan. Meld je ook direct af voor de opleiding die je niet wil doen. Dat kan via de Studentenadministratie op de locatie waar jij je hebt aangemeld. Of stuur een mail naar het Studiekeuzecentrum.
Je bent definitief geplaatst voor je opleiding als jij daarover een bericht hebt ontvangen.
Toelatingseisen
De toelatingseisen verschillen per Zadkine mbo-opleiding. Belangrijk is dat jij het juiste diploma hebt en dat jij naar de intake komt. Op onze pagina Inschrijven mbo en toelating vind je alle informatie over toelatingseisen.
Ja, jij kunt alleen een opleiding volgen op niveau 1. Je moet dan 16 jaar of ouder zijn. Ben je benieuwd naar deze opleidingen? Bekijk alle entreeopleidingen op niveau 1 van het Startcollege.
Ja, als jij je vmbo-diploma hebt behaald en je bent 15 jaar dan mag jij naar het mbo.
Ja dat kan. Als je naar het mbo wilt, heb je minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 nodig.
Dat kan. Meld je aan voor een opleiding en vul bij je vooropleiding in: 'buitenlands diploma'. Tijdens de intake bekijken we samen wat er moet gebeuren om toegelaten te worden.
Je diploma moet namelijk beoordeeld worden om te bepalen op welk niveau jij kan beginnen. Soms is het ook nodig om je diploma te vertalen.
Heb je vragen hierover? Neem contact op met het Studiekeuzecentrum
Een VOG is een Verklaring Omtrent het Gedrag. Met deze verklaring bewijs je dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd in het verleden.
Bij sommige bedrijven is een VOG verplicht. Je hebt deze VOG nodig als jij bijvoorbeeld stage wilt lopen of wilt werken bij een leerwerkbedrijf.
Geen VOG betekent geen stage, dus check voordat je aan een opleiding begint bij je gemeente of je een VOG kunt krijgen. Meer informatie vind je op: watdevog.nl.
Overige vragen
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het telefoonnummer (088) 945 24 80.