Studenten Brood & Banket presenteren innovatieve producten: kom proeven!
Op dinsdag 6 februari komen professionals uit het bakkersvak en het onderwijs samen om het examen van de studenten Zelfstandig Werkend Bakker van het Zadkine Brood & Banket College te beoordelen tijdens een unieke Bakkersmarkt. Het Evenementenplein aan het Benthemplein in Rotterdam zal het decor zijn van een smaakvolle presentatie van innovatieve producten, ontwikkeld door onze talentvolle studenten.
Bedenken van nieuwe producten
De studenten kregen de uitdagende opdracht om het assortiment van hun stage- of werkplek te analyseren en drie vernieuwende producten te bedenken die naadloos aansluiten bij het bestaande aanbod en de trends en ontwikkelingen in de markt. Eén van deze producten wordt gepresenteerd tijdens de Bakkersmarkt, waar de studenten worden beoordeeld op smaak, uitvoering en creativiteit. De beoordeling omvat ook het commerciële inzicht van de studenten, hun inkoopplan en keuze van grondstoffen waarmee ze hun kennis en oog voor duurzaamheid laten zien.
De Bakkersmarkt is een uitgelezen kans om te ontdekken hoe de nieuwe generatie bakkers het ambachtelijke vak combineert met vernieuwende ideeën. Iedereen is van harte welkom om dit smaakvolle evenement bij te wonen en deel uit te maken van de beoordeling van de veelbelovende talenten. Kom proeven en laat u verrassen door de creativiteit en vakmanschap van de toekomstige brood- en banketbakkers.
Frank Homan, praktijkdocent brood en banket bij het Zadkine Brood & Banket College legt uit: "Onze studenten hebben vernieuwende producten voor zo'n dertig stagebedrijven gemaakt. Als enige brood- en banketopleiding van Rotterdam leiden we op deze manier samen met deze bedrijven onze studenten op en zien we onze bakkersmarkt als de plaats om dat mooie resultaat te laten zien en te vieren met elkaar".