Wethouder Achbar volgt gastles bij Zadkine
Op woensdag 24 april woonde wethouder Faouzi Achbar, verantwoordelijk voor Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie, een gastles bij die werd gegeven door RADAR bij Zadkine. RADAR is een antidiscriminatiebureau dat zich inzet voor gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting.
Tijdens de les benadrukte wethouder Achbar dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Hij moedigde de studenten aan hem alles te vragen als zij dat wilden: “Voel je vrij, wees relaxed en chill en ja, je mag mij alles vragen!”. De trainers, Naomi en Ruby van de afdeling preventie van RADAR, legden aan de eerstejaars studenten van de opleiding Travel & Hospitality uit wat RADAR voor hen kan betekenen om gelijke behandeling te bevorderen en discriminatie te bestrijden. Dit omvat onder andere het adviseren en ondersteunen van melders bij gevallen en gevoelens van discriminatie, het registreren en rapporteren van discriminatie-incidenten, en het uitvoeren van onderzoek naar gelijke behandeling.
Vervolgens gingen de trainers, studenten en wethouder Achbar met elkaar in gesprek over onderwerpen als wat discriminatie inhoudt en op welke gronden mensen vaak worden buitengesloten. Hierbij werd benadrukt dat dit niet mag ook is vastgelegd in Artikel 1 van de Grondwet (Gelijke behandeling en discriminatieverbod). Aan de hand van twee casussen werd het gesprek verdiept en werden de studenten uitgedaagd om na te denken over situaties waarin wel of geen sprake was van discriminatie. Tot slot was er ruimte voor persoonlijke ervaringen en konden de studenten vragen stellen aan wethouder Achbar.
Deze bijzondere les zette de studenten meerdere malen aan tot flink nadenken, precies zoals beoogd. Onze dank gaat uit naar RADAR en wethouder Achbar voor deze waardevolle ervaring voor onze studenten. En uiteraard naar de studenten zelf en naar docent Richard Stormezand van Zadkine die de klas begeleidde.
Bij Zadkine is iedereen welkom en we gaan gelijkwaardig met elkaar om. Inclusie staat hoog in ons vaandel. In alles wat wij doen ervaren medewerkers en studenten van Zadkine kansengelijkheid, zowel binnen als buiten onze opleidingsmuren. Gebruikmaken van de diversiteit is onze kracht. We zijn daarom een belangrijke speler in het maatschappelijke debat en leveren actief onze bijdrage aan de regionale opgaven.