Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

Make Over Challenge wederom een groot succes

  • Rotterdam , 12 juni 2024, 18:41
  • Geschreven door Redactie
  • Foto: Mathilde Nai
  • Door:   Beauty & Fashion

Op 11 juni 2024 vond voor de tweede keer de Make Over Challenge plaats van het Zadkine Beauty & Design Lab. Tijdens deze Challenge verzorgden studenten van het Beauty & Fashion College een Make Over voor dames en heren uit het Westland die een verwendag goed kunnen gebruiken. Ook deze editie was weer een succes: de klanten, elk met een eigen bijzonder verhaal, waren erg blij met hun nieuwe kapsel, outfit en schoonheidsbehandeling. En de studenten leerden om te werken met een doelgroep die ze niet iedere dag zien.

Zo’n 16 dames en heren genoten op 11 juni van een verwendag bij Zadkine op het Benthemplein. Ze waren de hele dag te gast bij Casa Connect en kregen van studenten een kappersbeurt, een schoonheidsbehandeling en een nieuw outfit op maat. Van tevoren zijn de studenten bij de statushouders langs geweest, om alvast kennis te maken met de klanten, hun wensen te achterhalen en kledingmaten op te meten. Tijdens de Make Over dag kregen ze een voorstel voor hun nieuwe look. De resultaten zijn goed zichtbaar dankzij professionele voor- en na foto’s die werden gemaakt.

Door de Make Over Challenge leren studenten niet alleen om hun opgedane vakkennis toe te passen in de praktijk, maar ook om verder te kijken dan hun eigen discipline. Daarnaast leren ze om ‘soft skills’ in te zetten, door te werken met klanten die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot de wereld van beauty & fashion.

Na een tijdje begrepen we elkaar
Boaz, student van de opleiding Salonmanager: “In het begin vond ik het lastig om te achterhalen wat mijn klant precies wilde qua kapsel. Het was even zoeken qua communicatie, want hij spreekt de taal niet goed en kent de termen niet die wij in Nederland gebruiken als je bij de kapper komt. Maar na een tijdje begrepen we elkaar en het heeft goed uitgepakt. Hij was hartstikke tevreden over zijn nieuwe kapsel.”

Waardevol voor alle partijen
Indira Doerga, Consulent Empowerment bij de gemeente Westland: “Deze samenwerking is voor alle partijen ontzettend waardevol. Onze cliënten genieten van een verwendag en krijgen door de Make Over meer zelfvertrouwen. De aandacht die ze krijgen doet heel veel. Het gaat nu even helemaal om hen. Tegelijkertijd is het ook mooi om te zien hoeveel de studenten van Zadkine hiervan leren.

We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de Make Over van vorig jaar, zoals dat de studenten vooraf al langskwamen voor een intake. Hierdoor konden ze goed de verschillende wensen in kaart brengen en alvast de kledingmaten opmeten. Dat pakte goed uit: het ijs was al voor een deel gebroken tussen de studenten en de klanten. De studenten konden zo ook een betere Make Over voorbereiden en uitvoeren.”

Over het Beauty & Design Lab

In het Zadkine Beauty & Design Lab wordt het toptalent van de toekomst opgeleid. Hier komen mbo-studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke instanties samen. Het is een plek waar innovatief en inspirerend onderwijs plaatsvindt in het werkveld van beauty & design. Een plek waar studenten hun skills verfijnen en leren van elkaars vakmanschap. En waar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de beauty- en designbranche centraal staan.

De hoofdlocatie van het Beauty & Design Lab bevindt zich op de Karel Doormanstraat 330 in Rotterdam. In deze multifunctionele ruimte geven studenten schoonheids-, kappers- en stylingbehandelingen, werken ze aan themaprojecten en er worden inspirerende masterclasses en bijeenkomsten georganiseerd.

Lees meer over het Beauty & Design Lab.

Volg het Beauty & Design Lab op Linkedin,Instagram en Facebook. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan