Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

Het Zadkine jaarverslag 2023 is nu beschikbaar

  • Rotterdam, 22 juli 2024, 10:33
  • Geschreven door Redactie

Het jaarverslag is, samen met de jaarrekening, onderdeel van het geïntegreerd jaardocument. Het geeft niet alleen inzicht in onze cijfers, maar bevat ook verdiepende verhalen over onze strategische thema's en geeft goed weer wat we met elkaar bereikt hebben het afgelopen jaar. 

Je toekomst voor elkaar! 

Visie aangescherpt 

Onze missie is helder en blijft ongewijzigd: we willen bijdragen aan het geluk van onze studenten door ze de grootste kans op succes te bieden bij hun vervolgstap naar een baan of vervolgopleiding. Onze visie is aangescherpt. De focus ligt op persoonlijke groei van studenten en medewerkers, innovatie en flexibel en op maat. 

 Om het pedagogisch klimaat van Zadkine te bestendigen en de onderwijskwaliteit een impuls te geven, stelden we een pedagogische en didactische visie op. Uitgangspunt hierbij is ons geloof dat elke student het potentieel heeft om te groeien en te excelleren binnen de eigen mogelijkheden. 

Strategische thema's 

In 2023 introduceerden we ook drie nieuwe strategische thema’s die de koers van Zadkine voor de komende jaren bepalen:   

  • De arbeidsmarktcommunity brengt verrassende ontmoetingen 
  • Een werelds Zadkine 
  • Zadkine is de school van de hoge verwachtingen 

BBL groeit 

Net als het jaar ervoor was ook in 2023 groeiende belangstelling voor opleidingen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit komt door de enorme krapte op de arbeidsmarkt. Daarom ontwikkelden we nieuwe BBL-opleidingen in samenwerking met de arbeidsmarkt. Met Fletcher Hotels en kinderopvang Partou bieden we bijvoorbeeld aantrekkelijk BBL-leeraanbod met baangarantie. Deze samenwerking biedt kansen voor werkzoekenden, carrièreswitchers en professionals, met gunstige arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. 

Financieel gezond 

Zadkine sluit 2023 financieel gezond af. Dankzij deze gezonde financiële positie kunnen we ook volgend jaar blijven investeren in de kwaliteit en de verdere ontwikkeling van ons onderwijs. 

Het jaardocument en de financiële verantwoording zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de accountants van EY.  

“Zadkine is ambitieus en vervult vaak een voortrekkersrol. Mooi is ook dat Zadkine steeds vaker door andere partijen wordt genoemd als voorbeeld en de blijvende ambitie heeft om zich te willen verbeteren. Tegelijkertijd deelt Zadkine ook graag kennis en ervaring over onderwijsinitiatieven met andere instellingen; iets wat wij vanuit de Raad van Toezicht erg positief vinden. Onderwijs is toch een publieke taak. Daarin is het streven naar hoge kwaliteit noodzakelijk, maar samenwerking is minstens zo belangrijk. Zadkine doet dat in onze ogen dus goed.” Angelique Lombarts, voorzitter van de onderwijscommissie van de Raad van Toezicht 

Portfoliomanagement: opleiden voor de arbeidsmarkt 

Hoe stem je het opleidingsaanbod af op de vraag? In 2023 zijn er verdere stappen gezet in ons portfoliomanagement. Daarvoor kijken we altijd naar de behoeften en vragen van de arbeidsmarkt, jongeren en volwassenen. We gebruiken ook de inzichten van ons uitgebreide netwerk van landelijke en regionale bedrijfstakgroepen, gemeenten en andere mbo-instellingen. En maken hierbij veel gebruik van data en rapportages.  

 Maatschappelijke thema's 

Als een van de grootste opleidingencentra voor middelbaar beroepsonderwijs in Nederland zien we de ontwikkelingen in de samenleving ook terug in onze klaslokalen. Onze collega's leggen in het jaarverslag uit hoe we omgaan met thema's als Kunst- en Cultuureducatie, Diversiteit en inclusie, Armoede en Burgerschap.  

De kracht van onderwijs 

"Bij Zadkine geloven we in de kracht van onderwijs om levens te veranderen. Samen zetten wij ons daarom dan ook dagelijks in voor een leeromgeving waarin al onze studenten en medewerkers kunnen excelleren. Voor deze voortdurende inzet en toewijding zijn wij al onze collega’s oprecht dankbaar. Laten we ook het komende jaar samen blijven bouwen aan een Zadkine waar groei, ontwikkeling en succes samenkomen". Het College van Bestuur Marloes de Vries, Aniel Ramawadh en Jan Lokker 

Lees het jaarverslag van Zadkine - 2023 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan