Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

Werkbezoek Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, aan Zadkine

  • Rotterdam, 21 september 2024, 17:01
  • Geschreven door Redactie

mbo raad bezoek zadkine strategische thema's

Op vrijdag 20 september bracht Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, samen met vijf collega’s een werkbezoek aan Zadkine. Dit bezoek maakt deel uit van de periodieke rondgang van de MBO Raad langs aangesloten mbo-instellingen om ideeën op te doen en actuele uitdagingen in het middelbaar beroepsonderwijs te bespreken. Bij het bezoek stonden de strategie en de pedagogisch-didactische visie van Zadkine centraal.

Het werkbezoek begon bij De Doelen, waar Zadkine onlangs een samenwerking is aangegaan voor een BBL-opleidingstraject waarbij studenten één dag per week leren en vier dagen werken. Zadkine-studenten verzorgen, onder begeleiding, de bar en het restaurant in Studio 1 en 3. Janneke Starink, directeur van De Doelen, en Perry van Milt, directeur Hospitality, vertelden vol enthousiastme over deze samenwerking en de mooie kansen die het biedt voor de studenten.

Na een korte wandeling naar het Benthemplein werden de MBO Raad ontvangen door tien enthousiaste studenten die hen met prikkelende vragen bestookten. Onderwerpen zoals de hoge kosten van studieboeken en de mogelijkheden voor internationale stages kwamen aan bod. Ook Esra Elmansoury was aanwezig; zij schreef eerder een brief aan de nieuwe burgemeester van Rotterdam, Carola Schouten, over het belang van het mbo. Esra is, samen met Marloes de Vries, voorzitter van het CvB, uitgenodigd voor de installatie van de nieuwe burgemeester.

Daarna deelden Robert Merkx, directeur van de Veiligheidsacademie en Sport, Jay Pothof, Mbo-ambassadeur en student Veiligheid, en Opperwachtmeester Dayrohn Wiesken hun ervaringen over de samenwerking tussen Zadkine en Defensie. Zadkine is één van de 21 ROC’s die opleidingen verzorgt voor Defensie, een beroepsgroep die steeds meer aandacht krijgt. De trots van Jay Pothof op zijn opleiding was duidelijk voelbaar en werkte aanstekelijk.

Tot slot namen Leontine Stok, adjunct-directeur G&W, en Sabine van Lingen, projectleider Leven Lang Ontwikkelen (LLO) bij G&W, de aanwezigen mee in ontwikkeling van de brancheopleiding Kraamverzorgende en de flexibele route Verzorgende-IG. Zeer inspirerende voorbeelden waarmee de Mbo-raad een goed beeld kreeg van de vooruitstrevende manier waarop Zadkine al werkt.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan