Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

Zadkine bezoekt China voor kennisdeling vanuit beroepsonderwijs

  • Rotterdam, 30 september 2024, 11:02
  • Geschreven door Redactie

De handel met China gaat veranderen; met name de export naar dit land. Naar aanleiding hiervan wordt in 2025 een CoVE (Centre of Vocational Excellence) project gelanceerd door Erasmus+, in samenwerking met o.a. Zadkine. Ter voorbereiding op dit CoVE project hebben collega’s Zeeshan Safdar (kerndocent Onderwijs en Internationalisering is bij Zadkine Tweetalig) en Martin Huizinga (werkgroep Internationalisering) een interessant en vruchtbaar bezoek gebracht aan China.

In de toekomst zal vanuit Europa meer handel gedreven worden met China. Behalve import zal dit ook steeds vaker om export gaan, omdat de Chinese markt open gezet is voor handel vanuit Europa. Zadkine Business College wil haar studenten hierop voorbereiden als het gaat om kennis van deze belangrijke - maar ook ‘gesloten’ - Chinese afzetmarkt.

Om de Chinese markt goed te leren kennen en te zorgen voor bijvoorbeeld stagemogelijkheden, is het belangrijk dat er connecties gelegd worden. Er zijn grote culturele en zakelijke verschillen, die alleen door de juiste mensen met elkaar te verbinden overbrugd kunnen worden. Daarnaast kunnen we veel van elkaar leren; door kennis te delen profiteren we van elkaars sterkte punten. Zo wordt er in Europa bijvoorbeeld op een meer creatieve manier naar oplossingen gezocht. Van deze competentie kan ook de Chinese markt profiteren. Andersom is het belangrijk om te leren op welke manier de Chinese markt het beste benaderd kan worden, om de kans op succes te vergroten. Het CoVE project is opgezet om de handel met China als het gaat om E-Commerce, in de toekomst te bevorderen.  

Het belang van kennisdeling wordt hiermee duidelijk en het MBO Onderwijs heeft hierin een belangrijke rol. Het doel van onze participatie is dan ook om samenwerkingen op te zoeken en kennis op te halen die in ons toekomstige onderwijsprogramma verwerkt kan worden. Onze studenten worden hiermee effectief op de toekomstige wereldmarkt voorbereid. Deze verrijking van het onderwijs brengen we in de profilering van de opleidingen onder de aandacht, waarmee we het internationale karakter onderstrepen.

Martin en Zeeshar waren Keynote speakers op de Education Plus Conferentie 2024 in China. Martin heeft het onderwerp ‘AI in moderne educatie in Nederland’ als onderwerp behandeld en Zeeshan heeft verteld over de Nederlandse markt van halfgeleiders en de invloed daarvan op het internationale onderwijs. Daarnaast hebben zij deelgenomen aan seminars en hebben zij twee MBO-scholen bezocht in Wuxi, vlakbij Shanghai. Het fundament voor een vruchtbare samenwerking is hiermee gelegd. We kijken uit naar de start van dit CoVE project in 2025.

Wat zijn Centres of Vocational Excellence (CoVEs)?

CoVEs brengen een breed scala van lokale, regionale en nationale partners uit verschillende landen bij elkaar om samen ‘skills ecosystemen’ te ontwikkelen die bijdragen aan regionale ontwikkeling, innovatie, industrieclusters en slimme specialisatiestrategieën, evenals aan sociale inclusie. Dit CoVE project is onderdeel van een breder Erasmus project dat zicht richt op internationale E-Commerce met landen buiten de EU. Onze deelname maakt onderdeel uit van Internationalisering binnen Zadkine. En sluit hiermee ook naadloos aan op ons strategische thema ‘Werelds Zadki

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan