Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

Zadkine verwelkomt nieuwe burgemeester Rotterdam

  • Rotterdam, 11 oktober 2024, 11:11
  • Geschreven door Redactie

Op donderdag 10 oktober was de inauguratie van de nieuwe burgemeester van Rotterdam, Carola Schouten. ‘Het is een grote eer hier voor u te staan als burgemeester'. Carola Schouten is beëdigd als burgemeester van Rotterdam door de commissaris van de Koning. En Zadkine was erbij!

Wat deze dag extra speciaal maakte, was de bijdrage van onze student Esra Almansoury, winnaar van het Rotterdams mbo-debat. Zij mocht een persoonlijke brief schrijven aan de nieuwe burgemeester – een krachtige mbo stem van de nieuwe generatie. Samen met onze voorzitter van het College van Bestuur, Marloes de Vries, was zij uitgenodigd bij dit bijzondere moment.  

Marloes de Vries: ‘Zadkine wordt gezien als een belangrijke partij in de stad. Eerder heb ik, met andere collega’s uit het hbo en wo, input mogen geven op welke wensen we hebben voor een nieuwe burgemeester van Rotterdam. Eén van onze wensen was een vrouw met een groot hart voor onderwijs. Immers, Rotterdam is een studentenstad met zo’n 140.000 studenten!' 

Esra studeert Business & Fashion tweetalig, zit in het 2e leerjaar en is lid van de debatgroep. Ook onze oud-studentenraad voorzitter Naoufal Akhatab was er bij. Hij is inmiddels gemeenteraadslid. 

Zadkine is niet alleen de school van hoge verwachtingen, maar ook een plek waar betekenisvolle ontmoetingen de weg naar de toekomst vormen. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan