Brood & Banket College
Welkom bij de enige bakkersopleiding in Rotterdam! Ben je creatief en werk je graag met je handen? Of hou jij van bakken en droom je ervan om je eigen bakkers- of chocoladewinkel te beginnen? Meld je aan voor één van onze bakkersopleidingen en word expert op het gebied van bakken en garneren.
Over het college
Vakmanschap, creativiteit en aandacht voor jou staan bij onze bakkersopleidingen voorop. Je leert niet alleen alles over bakken, decoreren en garneren, maar ook over de commerciële kant van het vak. Zo krijg je inzicht in economische vakken, waarbij je leert over kostprijzen, duurzaam inkopen en hoe je producten op de juiste manier verpakt. Bijvoorbeeld, je leert hoe je de beste ingrediënten selecteert voor je producten en hoe je efficiënt kunt werken om kosten te besparen.
Praktijkgericht leren bij onze bakkersopleidingen
Onze studenten nemen deel aan workshops, gaan op excursies en krijgen hierdoor volop kansen om zichzelf te ontwikkelen. Van het kneden van deeg tot het decoreren van taarten, ze leren het allemaal door het zelf te doen. Een belangrijk onderdeel van het eindexamen voor zelfstandig werkend bakker is de Bakkersmarkt, waar ze hun eigen creaties presenteren en verkopen. Zo leren ze niet alleen de basisvaardigheden van het bakken, maar ook hoe ze hun producten moeten promoten en verkopen aan een echt publiek.
Brood en banket
Bekijk onze bakkersopleidingen:
Van havo naar mbo?
Heb je een havo-diploma en ben je praktijkgericht? Dan bieden wij een speciaal traject aan voor de opleidingen Boulanger en Patissier. Deze programma's zijn ontwikkeld voor ambitieuze leerlingen zoals jij, die graag eerst praktijkervaring willen opdoen voordat ze de sprong maken naar het hbo of de arbeidsmarkt.
Deze opleidingen bieden wij versneld aan voor havisten:
Waarom kiezen voor het mbo?
1. Praktijkgericht opleidingen
- Op het mbo leer je door praktijkgericht onderwijs, niet alleen uit boeken. Dit betekent dat je niet alleen de theorie beter begrijpt, maar ook je praktische vaardigheden voor je toekomstige baan ontwikkelt.
2. Doen wat je leuk vindt
- Op het mbo steek je letterlijk de handen uit je mouwen en ga je meteen aan de slag met wat je echt leuk vindt.
3. Doorstromen naar het hbo
- Volg je een mbo-opleiding op niveau 4 dan doe je veel praktijkervaring op door stages en praktijklessen. Hierdoor ben je goed voorbereid op je vervolgopleiding op het hbo en heb je een voorsprong.
4. Extra uitdaging naast je opleiding
- Onze studenten doen elk jaar mee aan nationale en internationale wedstrijden. Tijdens deze competities kun je je vaardigheden laten zien en jezelf ontwikkelen.
5. Grote kans op het vinden van een baan
- De branche staat te springen om gastvrije vakmensen uit het mbo. Met een mbo-diploma heb je dus grote kans dat je na het behalen van je diploma aan het werk kan.
Daarom het Brood & Banket College
Als je op zoek bent naar een bakkesopleiding dan zit je bij het Zadkine Brood & Banket College op de juiste plek! Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Dé plek om alles te leren over het vak. Het Brood & Banket College is een klein college en hierdoor leer je jouw docenten snel kennen en is er veel tijd jou.
Goede begeleiding
We snappen dat je het soms even niet snapt, extra uitleg nodig hebt of of vragen hebt. Onze docenten, stage- en studieloopbaanbegeleiders altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.
Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Praktijkervaring doe je ook op tijdens de vele workshops en gastlessen die geboden worden door bakkersbedrijven uit de regio.
Onze leerlingen doen jaarlijks mee aan jeugdvakwedstrijden en (inter)nationale competities. En met succes, want onze studenten zijn al meerdere malen in de prijzen gevallen. Misschien sta jij hier volgend jaar ook te shinen met jouw zelfbedachte producten?
Brood en broodproducten zijn booming. We gaan steeds vaker de deur uit om in een café of restaurant te lunchen of ontbijten. De vraag naar vakmensen in brood en banket is daarom vrij groot. Grote kans dat jij na het behalen van je diploma een baan hebt.
Op locatie vind je onze bakkerswinkel waar we de door onze studenten gemaakte brood- en banketproducten verkopen, zoals broodjes, bonbons, taarten en koekjes. In ’t Winkeltje maak je niet alleen broodjes klaar, je leert ook hoe je moet verkopen, alles over voorraadbeheer en hygiëne (HACCP). Zo ben je goed voorbereid om jouw eigen bakkerij of chocoladewinkel te starten!
Onze school is best groot, maar ons team is klein. Daardoor kennen we elkaar allemaal goed, voelt het fijn en krijg je veel hulp als je dat nodig hebt. Als je extra uitleg wilt of hulp nodig hebt, helpen we je graag.
Locatie
Je volgt jouw lessen op een echte toplocatie, midden in het centrum van Rotterdam. Het Centraal Station is op slechts een paar minuten lopen en het OV stopt voor de deur. Heb je een tussenuur en zin om even naar buiten te gaan? Op slechts een paar minuten loopafstand vind de populaire winkelstraten Coolsingel en Lijnbaan.
Het magazine
Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Blader dan door onze brochure, hierin lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de verschillende opleidingen.