Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

Gastheer/-vrouw i.s.m. de Doelen

Werk & School (BBL)

Maak van jouw gastvrijheid je beroep! Vind jij service belangrijk en wil je als leerling meteen aan de slag in de horeca? Meld je nu aan voor onze nieuwe bbl-opleiding Gastheer/-vrouw, ontwikkeld in samenwerking met concert- en congresgebouw de Doelen!

Jouw opleiding bij de Doelen

Je gaat aan de slag als leerling-medewerker in het restaurant van de Doelen waar je les krijgt van professionals. De Doelen opent in september 2024 een restaurant, Studio 3 waar jij vier dagen in de week in de leer gaat. Studio 3 is de plek waar leren en werken samenkomen. Als gastheer/gastvrouw ben je verantwoordelijk voor het verlenen van een gastvrije service binnen de Doelen. Je leert alle bedieningstechnieken en het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van serviceverlening aan onze gasten. Dit doe je samen met ervaren collega’s die er naar uitkijken om jou mee te nemen in de wereld van gastvrijheid!

De richtlijn voor deze opleiding is twee jaar. Als je goed presteert, kun je de opleiding zelfs sneller afronden. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem, we helpen je graag om jouw opleiding met succes af te ronden. 

Sollicitatieprocedure

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding Gastheer/-vrouw bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij de Doelen. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Wat ga ik doen?

Je werkt het grootste deel van de week bij Doelen, waar je ondergedompeld wordt in een leerzame en dynamische omgeving. Je brengt slechts één dag per week door op school, voor je theoretische vakken.

Bij de Doelen is geen dag hetzelfde. Gasten komen om te borrelen, te dineren voorafgaand een evenement of concert of om na te genieten. Aan jou de taak om deze gasten te verwelkomen en hen te begeleiden naar hun tafel. Hier begint de gastvrijheids-experience voor de gast! Je neemt de  bestellingen op en beantwoord  vragen over het menu. Jij kent de menukaart door en door en kan daardoor een goede aanbeveling doen aan de gast.

Je serveert de gerechten en dranken en doet dit volgens de geldende serviceprotocollen. Je bent medeverantwoordelijk voor het netjes houden van het restaurant en zorgt samen met jouw collega’s een vlotte service. Daarnaast houd je in de gaten of er nog genoeg gekoelde dranken klaar staan en wat er nodig is aan voorraad. Gasttevredenheid staat bij jou hoog in het vaandel en jij krijgt energie van gasten een avond uit bezorgen en zien vertrekken met een glimlach.

Werken en leren

Omdat het een bbl-opleiding is, bestaat jouw opleiding uit vier dagen werken bij de Doelen in hartje Rotterdam, waar je meteen kunt proeven van het echte werk in de horeca. Daarnaast kom je één dag per week naar school voor je theoretische lessen.

Locaties

Locatie zadkine 

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Locatie de Doelen 

De Doelen is al meer dan een halve eeuw concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresgebouw en feestlocatie. Midden in het centrum van Rotterdam, staat concert- en congresgebouw de Doelen, één van de meest iconische gebouwen van de stad. Met 2.200 zitplaatsen in de Grote zaal is de Doelen één van de grootste concertzalen in Nederland en ontvangen wij jaarlijks 330.000 bezoekers. Hier vinden de meest bijzondere concerten, events, bijeenkomsten en congressen plaats. De Doelen is een levendig, vernieuwend, internationaal podium voor muziek, cultuur en ontmoeting waarin talent zich ontwikkelt en bijdraagt aan de verbondenheid van Rotterdam.

Aan het werk

Met jouw servicegerichte houding zorg je ervoor dat de gasten zich welkom voelen vanaf het moment dat ze arriveren. Je zorgt ervoor dat alles klaar is voordat de gasten komen. Je dekt de tafel mooi op, zet het aperitief klaar en bekijkt het menu van de dag om de gasten goed te kunnen informeren. Als de gasten arriveren, breng je ze naar hun tafel en zorg je ervoor dat ze alles hebben wat ze nodig hebben.

Je geeft advies over gerechten en dranken,  waarbij je rekening houdt met speciale dieetwensen zoals glutenvrij of lactosevrij. Ook zorg je ervoor dat de gasten met een tevreden gevoel vertrekken. Wanneer de gasten vertrokken zijn, ruim je de tafel netjes op en maak je deze klaar voor de volgende gasten. Werken als gastheer of gastvrouw betekent dat je constant bezig bent en met verschillende mensen samenwerkt. Je kunt op verschillende momenten werken, inclusief in het weekend of in de avonden, maar juist die afwisseling maakt jouw werk interessant.

Veelgestelde vragen

Toelatingseisen

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij de Doelen. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Kom langs

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine Horeca College
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan