Kok i.s.m. Fletcher Hotels
Werk & School (BBL)
In de keuken van een Fletcher Hotel leer je de fijne kneepjes van het vak. Ontdek culinaire technieken, bereid heerlijke gerechten en ontwikkel je creativiteit. Wil je leren en werken tegelijk? Meld je dan vandaag nog aan.
Jouw opleiding bij Fletcher
Bij Fletcher Hotels ga je vier dagen per week aan de slag in de keuken, waar je meehelpt bij het bereiden van verschillende gerechten en alle basistechnieken leert. Je krijgt les van ervaren professionals die hun passie voor koken met je delen en je handige kooktechnieken aanleren. Eén dag per week volg je theoretische vakken bij Zadkine. Deze combinatie van werken en leren helpt je om je kookvaardigheden te verbeteren en om een succesvolle toekomst als kok op te bouwen.
Geen studiekosten voor jou en baangarantie
De opleiding is volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels dekt de kosten voor je lesmateriaal en studie en daarnaast ontvang je salaris. Bovendien biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je vanaf het begin van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.. De opleidingsduur is slechts een richtlijn. Laat jij uitstekende studieprestaties zien? Dan is er de mogelijkheid om de opleiding sneller af te ronden. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem, we geven jou alle ruimte om jouw opleiding succesvol af te ronden.
Sollicitatieprocedure
Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij Fletcher. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!
Wat ga ik doen?
Je leert alle belangrijke basisvaardigheden die je nodig hebt in de keuken, van het bereiden van overheerlijke gerechten tot het kiezen van de beste ingrediënten. Daarnaast ontwikkel je een breed scala aan kooktechnieken en leer je hoe je goed kunt samenwerken in een team. Een schone en opgeruimde keuken is een absolute must voor elke kok, en daar besteden wij veel aandacht aan. Tijdens je opleiding word je bijgestaan door de ervaren koks van Fletcher.
Je leert:
- Gerechten bereiden
- Hygiënisch werken
- Samenwerken
- De voorraad bewaken
Naast de praktijkuren bij Fletcher volg je algemene vakken, zoals:
- Nederlands
- Engels
- Duits ( alleen vanaf niveau 3)
- Rekenen
- Loopbaan
- Burgerschap
Je mag twee keuzevakken kiezen die passen bij jouw interesses of ambitie. Je kunt kiezen uit:
- Eetcultuur en -wensen (verplicht)
- Digitale vaardigheden basis (keuze)
- Bereid brood- en banketproducten (keuze)
Werken en leren
Vier dagen per week werk je in het bruisende Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam, waar je meteen kunt proeven van het echte werk in de horeca. Daarnaast kom je één dag per week naar school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen.
Locaties
Locatie Zadkine
Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station.
Locatie Fletcher
Het grootste gedeelte van jouw opleiding volg je bij Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.
Aan het werk
Eén voordeel heb je al. Na het succesvol behalen van je diploma ben je verzekerd van een baan bij Fletcher!
Als kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. Daarna bereid je de maaltijden voor de gasten en presenteert deze op een mooi opgemaakt bord. Na het koken maak je de keuken schoon. Dankzij jou kunnen je gasten genieten van een heerlijke maaltijd.
Het werk van een kok betekent onregelmatige diensten en het kan druk zijn. Maar die afwisseling en het contact met verschillende mensen maakt het werk juist leuk.
Opleiding in cijfers
Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.Vervolgopleiding
Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Hierna kan je doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen. Ook dit is mogelijk bij Fletcher.
Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook hierin bieden Zadkine en Fletcher mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de opleiding op niveau 3 Zelfstandig werkend gastheer/ gastvrouw.
Veelgestelde vragen
Je kunt met de opleiding beginnen als je in het bezit bent van een van onderstaande bewijzen of diploma's:
- Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Een overgangsbewijs havo/ vwo van leerjaar 3 naar 4
- Diploma entreeopleiding, mits je met dit diploma een doorstroomrecht hebt op basis van je (examen)resultaten Nederlands en rekenen
Mooi nieuws voor jou!
De opleiding en de benodigde leermiddelen worden betaald door Fletcher Hotels. Jij betaalt zelf niks voor deze opleiding.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo:
- Klik op de knop ‘meld je aan’ op deze pagina.
- Vul het aanmeldingsformulier in.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek met Zadkine en met Fletcher.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijven wij jou in. Jouw startmoment wordt in overleg besproken.
Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: als bol of als bbl. Wat is het verschil?
Bol
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. Deze variant wordt het meest gekozen door studenten.
Bbl
Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je deze opleiding kunt volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Zo combineer je werken en leren. Ook kun je sommige bbl-opleidingen in de avonduren volgen.
Voor beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen bol en bbl. De keuze is aan jou: hoe wil jij leren? Goed om te weten: Bij een BBL-opleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Kom langs
Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs tijdens een Open Dag.
Marco Hugens
Adviseur Plaatsing & VoorlichtingWil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.