Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan
zelfstandig werkend gastvrouw aan het werk

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw i.s.m. de Doelen

Werk & School (BBL)

Wil jij een sprankelende start maken in de wereld van gastvrijheid en droom je van een carrière op een plek met internationale allure? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw iets voor jou. In het restaurant van de Doelen ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een onvergetelijke ervaring voor gasten. Je zorgt ervoor dat gasten zich welkom en prettig voelen en ben je het aanspreekpunt voor jouw collega’s.

Over jouw opleiding

Vanaf september 2024 open de Doelen een nieuw restaurant, Studio 3. Hier creëren we een plek waar werken en leren samenkomen. Bij de Doelen ga je vier dagen per week aan het werk, waar je jouw passie voor gastvrijheid in de praktijk kunt brengen. Je leert hoe je gasten echt in de watten legt en waar je in de praktijk alle kneepjes van het vak leert. Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw ben je verantwoordelijk voor het verlenen van een gastvrije service binnen de Doelen. Je leert alle technieken en vaardigheden op het gebied van serviceverlening aan onze gasten. Dit doe je samen met ervaren collega’s die er naar uitkijken om jou mee te nemen in de wereld van gastvrijheid!

De richtlijn voor deze opleiding is twee jaar. Als je goed presteert, kun je de opleiding zelfs sneller afronden. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem, we helpen je graag om jouw opleiding met succes af te ronden. 

Sollicitatieprocedure

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij de Doelen. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Wat ga ik doen?

Bij de Doelen is geen dag hetzelfde. Gasten komen bij ons om te borrelen, te dineren voor een evenement of concert, of om gewoon na te genieten. Jij verwelkomt deze gasten en begeleidt ze naar hun tafel. Hier begint de gastvrijheidsbeleving!

Je beantwoord vragen over het menu. Je kent de kaart door en door en kunt daardoor goede aanbevelingen doen. Je serveert de gerechten en dranken volgens de geldende serviceprotocollen. Je zorgt er samen met je collega’s voor dat het restaurant netjes blijft en de service vlot verloopt. Je houdt ook in de gaten of er voldoende gekoelde dranken zijn en wat er nodig is aan voorraad. Gasttevredenheid staat bij jou hoog in het vaandel, en je krijgt energie van het zien vertrekken van blije gasten. 

Werken en leren

Omdat het een bbl-opleiding is, bestaat jouw opleiding uit vier dagen werken bij de Doelen in hartje Rotterdam, waar je meteen kunt proeven van het echte werk in de horeca. Daarnaast kom je één dag per week naar school voor je theoretische lessen.

Locaties

Locatie zadkine 

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Locatie de Doelen 

De Doelen is al meer dan een halve eeuw concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresgebouw en feestlocatie. Midden in het centrum van Rotterdam, staat concert- en congresgebouw de Doelen, één van de meest iconische gebouwen van de stad. Met 2.200 zitplaatsen in de Grote zaal is de Doelen één van de grootste concertzalen in Nederland en ontvangen wij jaarlijks 330.000 bezoekers. Hier vinden de meest bijzondere concerten, events, bijeenkomsten en congressen plaats. De Doelen is een levendig, vernieuwend, internationaal podium voor muziek, cultuur en ontmoeting waarin talent zich ontwikkelt en bijdraagt aan de verbondenheid van Rotterdam.

Aan het werk

Na het behalen kan je aan de slag bij de Doelen, of bij een restaurant of hotel. Jij bent hét gezicht van het restaurant en vaak het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Voordat de gasten arriveren zorg jij ervoor dat alles klaar staat voor een warm ontvangst. Je checkt of de tafels mooi opgedekt zijn, het aperitief klaar staat en je bekijkt nog snel wat het menu van de dag is zodat jij je gasten goed kan informeren. Wanneer de gasten arriveren, begeleid jij ze naar hun tafel en zorg jij ervoor dat ze aan niets ontbreekt. Je geeft ook advies bij het kiezen van menu’s en wat ze er het beste bij kunnen drinken. Daarbij houd je rekening met bijzondere wensen, zoals een glutenvrij of lactosevrij dieet.

Soms voer je aan tafel ook bijzondere werkzaamheden uit: je flambeert bijvoorbeeld flensjes of je fileert een vis. Je houdt je gasten goed in de gaten en je checkt of alles nog naar wens is. Het is belangrijk voor jou dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Je bent ook het eerst aanspreekpunt voor jouw collega's en geeft vaak leiding aan een team. Omdat je veel samenwerkt met collega's in de bediening en in de keuken, is het belangrijk dat je een teamplayer bent.

Veelgestelde vragen

Toelatingseisen

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij de Doelen. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Kom langs

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine Horeca College
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan