Emailleren: emaille technieken
Cursus/training
Emailleren is een van de mooiste versieringstechnieken bij het vervaardigen van sieraden. Deze eeuwenoude techniek is nog steeds heel mooi toepasbaar in onze moderne sieraden. Heb je al eens eerder geëmailleerd en wil je graag technieken bijleren en je vaardigheid vergroten? Tijdens deze cursus worden verschillende emaille technieken behandeld.
Over jouw cursus
Tijdens deze cursus worden verschillende emaille technieken behandeld. Denk aan:
- Champlevé solderen.
- Cloisonne op zilver.
- Emailleren met de kleur rood.
- Transparante emailles op koper.
- Zaagwerk inleggen.
- Solderen en emailleren.
Je hebt zelf de keuze hoe je een sieraad met emaille wil maken. Je werkt tijdens deze cursus met technieken waar je zelf behoefte aan hebt. Misschien wil je nog eens extra oefenen met de Plique-a-jour techniek. Daarnaast is er aandacht voor de basisvaardigheden van het emailleren om mooie heldere kleuren te krijgen. Er wordt gewerkt met transparante emailles op zilver en op koper.
De nodige materialen zoals: koper, zilver, cloisonnedraad, hardsoldeer enz. zijn tijdens de cursus aan te schaffen bij de docent.
Tijdens de cursus word je voorzien van alle informatie om zelfstandig te starten met emailleren. De cursus is bedoeld voor degenen die al eens eerder hebben geëmailleerd.
Locatie en cursusdata
Locatie: Vakschool Schoonhoven
Docente: Anne-Marie Huf
Duur: 4 lessen
Startdatum 2024-2025: zaterdag 28 september 2024
Lesdata: 28 september, 5 oktober, 12 oktober en 19 oktober
Lestijden: zaterdagochtend van 9.15 tot 12.15 uur
Dit kun jij na deze cursus
Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer bij voldoende aanwezigheid een bewijs van deelname van Vakschool Schoonhoven.
Wat kost deze cursus?
Cursusprijs 2024-2025: € 498,00. Dit bedrag is inclusief basis-materiaal.
Om deze cursus te kunnen volgen is het noodzakelijk dat u al kunt emailleren.
Ellen Leeuwenburgh
Aanspreekpunt Cursus & TrainingEllen houdt zich bezig met alle aanvragen & informatievoorziening rondom Cursus & Training