Wil je na de zomer starten, maar heb je nog vragen? Kom naar de Meet & Greet.
Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan
Studenten VeVa-Maritiem in uniform

Aankomend medewerker maritiem

School & Stage (BOL)

Ben jij graag op het water en op zoek naar avontuur? Kies voor de opleiding Aankomend Medewerker Maritiem! Duik in het maritieme leven, loop stage bij de Marine en bereid je voor op een toekomst bij Defensie. Ben jij klaar voor actie?

Alles over Aankomend medewerker maritiem

Ben jij graag op het water en heb jij zeebenen? Werk je graag in een team en ben je niet bang voor een uitdaging? Dan is een baan bij de Marine misschien iets voor jou!

Tijdens deze opleiding leer je alles over het werken op een marineschip. Je staat aan het roer, werkt op het dek, helpt in het onderhoud en leert navigeren op de brug. Je volgt maritieme vakken, leert militaire basisvaardigheden en doe je veel aan sport.

Deze opleiding is ook te volgen op niveau 3. Je wordt in 2 jaar opgeleid tot Aankomend Onderofficier Maritiem

Waarom kiezen voor een opleiding VeVa Maritiem?

Vakken

VeVa staat voor Veiligheid en Vakmanschap en bereid je voor op een toekomst bij Defensie. Tijdens je VeVa-opleiding ontwikkel je zowel je vakmanschap als je sociale en communicatieve vaardigheden, met een sterke nadruk op samenwerking.

Stage

Praktijkervaring is een groot onderdeel van de opleiding. Elke maand loop je een week stage bij de Marine in Den Helder. Je brengt de theorie in praktijk, leert samenwerken en ervaart het leven aan boord van een marineschip.

Stageplek gegarandeerd

Onze samenwerking met het ministerie van Defensie zorgt ervoor dat wij jouw stageplaats kunnen garanderen.

In het veld

Je verblijft op een kazerne speciaal voor VeVa-opleidingen, van daaruit bezoek je vele onderdelen van de Marine. Je eet, slaapt en traint hier, terwijl je werkt aan militaire skills. Veel studenten vinden dit één van de leukste onderdelen van de opleiding!

Stagevergoeding

Bij de Maritieme opleiding krijg je een stagevergoeding. Vorig jaar was dit € 171,95 bruto per maand. In juli en augustus krijg je geen vergoeding. Voor niveau 2 geldt de vergoeding in het tweede leerjaar van september tot en met januari.

Kom langs

Lijkt deze opleiding jou leuk? Kom dan kennismaken. Met studenten, docenten en de sfeer in het gebouw. Dat helpt jou om een goede studiekeuze te maken. Zo weet je zeker dat een opleiding bij je past.

Aan het werk

Met je diploma kun je aan de slag bij de Marine in verschillende functies, zoals:

  • Op het dek
  • Aan het roer
  • In het onderhoud van een schip

Veel VeVa-studenten gaan werken bij de Operationele Dienst van de Marine. Daar doe je echt zeemanswerk, zoals:

  • Onderhoud van het dek en benedenschip
  • Uitkijken vanaf de brug
  • Het schip sturen (roerganger)
  • Laden en lossen van goederen
  • Bestrijden van mijnen
  • Onderhoud aan sloepen en trossen gereedleggen

Je werkt altijd in een hecht team met collega’s. Als matroos ben je vaak op de brug, in de commandocentrale of aan dek.

Solliciteren bij Defensie

Een half jaar voor je diploma krijg je een uitnodiging om te solliciteren bij Defensie. Dankzij je VeVa-diploma heb je sollicitatiegarantie. Je moet wel een aanstellingskeuring succesvol afronden. Kijk voor de eisen op www.werkenbijdefensie.nl.

Ook buiten Defensie aan de slag

Wil je liever ergens anders werken? Dan biedt deze opleiding een goede basis voor een maritieme carrière buiten Defensie.

Toekomst in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Check de PDF. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Verder studeren

Na het behalen van je diploma kan je ervoor kiezen om door te stromen naar niveau 3. Je verlengt je opleiding met 6 maanden en wordt opgeleid tot Aankomend Onderofficier Maritiem.  

Kosten

Aanmelding en intake

Past deze opleiding bij jou? Lees hier hoe je je aanmeldt, waar je op moet letten en wat je kunt verwachten na je aanmelding. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deze opleiding heeft een Numerus Fixus. Er zijn maar 20 plekken in het eerste studiejaar. Meld je op tijd aan!

Hoe eerder je jezelf aanmeldt, hoe groter de kans op een plek.

De plekken worden toegekend op volgorde van aanmelding. Als de opleiding vol is, kun je op de wachtlijst komen. Je maakt nog kans, maar kunt ook kijken naar andere VeVa-opleidingen.

Over de Campus

Campusplein is de plek om te leren, sporten en werken

De Veiligheidsacademie ligt centraal aan het Campusplein, op maar 2 minuten lopen van metrostation Zalmplaat. Je fiets parkeer je in de fietsenstalling, en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Op het Campusplein is volop ruimte om buiten te sporten en samen te komen met je vrienden. In het grote sportgebouw vind je meerdere sportzalen, een fitnessruimte, een dojo en een klimwand. Buiten zijn er een praktijkstraat en groenstroken om praktijksituaties te oefenen.

Campusplein is een bruisende plek. Hier komen verschillende opleidingen samen, zoals Zadkine Veiligheidsacademie, Sport & Bewegen en de kappersopleiding. In je pauze zie je sportende studenten, patrouillerende beveiligers en marcherende VeVa-studenten. De Veiligheidsacademie zelf is een modern en licht gebouw, waar je docenten en medestudenten zowel in burger als in uniform tegenkomt. Er is een goede kantine. WIl je toch wat anders, dan loop je 350 meter naar de supermarkt.

Ben jij klaar om hier aan de slag te gaan?

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over één van onze  veiligheidsopleiding? Neem gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine Veiligheidsacademie & Sport

Laatst bezochte opleidingen

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan