Medewerker sport en recreatie
School & Stage (BOL)
Hou jij van sport en bewegen en vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Kun je met verschillende doelgroepen overweg? Dan is de opleiding Medewerker Sport & Recreatie iets voor jou! Je kunt daarna aan de slag bij bijvoorbeeld een sportschool, zwembad of een camping.
Over jouw opleiding
Jouw mbo opleiding Medewerker Sport & Recreatie start je met een introductieperiode. Daarin leer je medestudenten, docenten en de school kennen. Je opleiding is opgebouwd uit verschillende onderdelen: theorie, praktijk en sport.
Praktijk en theorie gekoppeld
Je leert heel veel in de praktijk. Je doet praktijkervaring op binnen en buiten de school. De theorie is altijd gekoppeld aan voorbeelden uit de (sport)praktijk.
Studieloopbaanbegeleider
Je hebt gedurende de opleiding een eigen studieloopbaanbegeleider, die je begeleidt bij je studieloopbaan. Je bespreekt met hem of haar wat je wilt en wat je kunt met je opleiding. Coaching vindt zowel individueel als groepsgewijs plaats. Halverwege elk studiejaar bespreken we je resultaten met je. Daarbij letten we vooral op jouw ontwikkeling op school en in de praktijk.
Sport
Natuurlijk ben je ook sportief bezig. Je krijgt te maken met sport en spel. Bijvoorbeeld zwemmen, klimmen, volleybal, voetbal en tennis.
Je bent sportief, enthousiast en je kunt met verschillende doelgroepen overweg. Je vindt het leuk om mensen te helpen en zorgt ervoor dat materialen en ruimtes schoon en veilig zijn. Je volgt instructies op en houdt je aan de regels.
Verhalen van studenten
Wat ga ik doen?
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw. Je bent ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst.
In deze opleiding leer je over de vaktechnische kant van Dienstverlening, zoals:
- Verschillende werkzaamheden voorbereiden en afstemmen
- Ruimten gebruiksklaar maken
- Optreden als aanspreekpunt en gasten of deelnemers helpen
- Eenvoudige administratieve werkzaamheden uitvoeren
- Assisteren bij voorraadbeheer
- Bijdragen aan een veilige situatie
- Onderhouds- en herstelwerkzaamheden uitvoeren
- Evalueren van de werkzaamheden
Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.
Als Medewerker sport & recreatie assisteer je bij activiteiten en evenementen: je houdt dan toezicht, helpt bij de uitvoering en begeleidt gasten of deelnemers. Daarom leer je in jouw opleiding ook hoe je dat doet.
Tijdens de opleiding loop je twee dagen stage per week.
In deze opleiding kun je zelf nog een aantal vakken kiezen. Dat zijn de keuzedelen waarmee je je opleiding zelf vormgeeft. Je kunt je verder specialiseren in je beroep, of je voorbereiden op een volgende opleiding. Jij bepaalt. Want het gaat om jouw toekomst!
Het keuzedeel Ondernemend gedrag is verplicht. Je kunt zelf kiezen uit:
- Schoonmaken
- Gerechten bereiden
- Sportspecialisatie
- Lifeguard
Let op: de keuzedelen kunnen veranderen. Vraag jouw opleiding om een actueel overzicht en welke vakken in jouw rooster passen.
Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan. Met je diploma in de hand kun je aan je toekomstige werkgever laten zien wat je allemaal in huis hebt.
Stage lopen
Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.
Op werk.nl kun je zien wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.
Locatie
Je volgt de lessen op locatie Elritsstraat 11 (Rotterdam Hoogvliet).
Aan het werk
Met dit diploma kun je bij veel sport- en recreatiebedrijven aan de slag. Bijvoorbeeld bij campings, bungalowparken, fitnesscentra, zwembaden. Je kunt ook werken in een wijk of op een school. Je werkt klantgericht en dienstverlenend.
Je bent sportief, enthousiast en je kunt met verschillende doelgroepen overweg. Je vindt het leuk om te ondersteunen en dat materialen en ruimtes schoon en veilig zijn. Tot slot volg je instructies op en je houdt je aan de regels.
Opleiding in cijfers
Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.Veelgestelde vragen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
1. Meld je op tijd aan
Wil je in augustus/september starten? Meld je aan voor 1 april. Dan heb je recht op plaatsing. Aanmelden na 1 april kan ook. Misschien kun je dan niet de opleiding van jouw voorkeur volgen. In dat geval gaan we samen op zoek naar een passende opleiding.
2. Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
3. Volg de verplichte intake-activiteit
Na je aanmelding ontvang je per mail een uitnodiging voor een intake-activiteit. Check ook je spambox.
Het lesgeld is vastgesteld op € 1419,- (schooljaar 2024/2025).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een BOL-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Meld je online aan met DigiD of je BSN.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor het intakegesprek. Check ook je spambox.
- Bij sommige opleidingen word je gevraagd om mee te doen aan een extra activiteit naast het intakegesprek.
- Tijdens het intakgesprek bekijken we samen of de opleiding bij je past.
- Je ontvangt van ons een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan wordt jouw inschrijving definitief.
Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: als bol of als bbl. Wat is het verschil?
Bol
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. Deze variant wordt het meest gekozen door studenten.
Bbl
Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je deze opleiding kunt volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Zo combineer je werken en leren. Ook kun je sommige bbl-opleidingen in de avonduren volgen.
Voor beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen bol en bbl. De keuze is aan jou: hoe wil jij leren? Goed om te weten: Bij een BBL-opleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Kom langs
Nancy Rizkalla
Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid & Welzijn CollegeHeb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse? Neem contact op met Nancy: