Sport- en Bewegingscoördinator
School & Stage (BOL)
Wil jij mensen aanmoedigen om gezonder te leven? Bijvoorbeeld door ze te coachen of te helpen met de juiste voeding en leefstijl? Dan is de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator wat voor jou! Na het basisjaar kies jij de richting die het meest bij je past. Denk aan sporten met jongeren in de buurt of als personal trainer iemand helpen om zijn doelen te bereiken. Jij bent straks de specialist.
Over jouw opleiding
Bij de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator leer je niet alleen de theorie, maar duik je direct in de praktijk. Onze opleiding biedt jou de perfecte mix van kennis en hands-on ervaring, zodat jij klaar bent voor een carrière in de sportsector. Je krijgt actieve en leuke lessen van ervaren docenten, maakt gebruik van moderne sportfaciliteiten, en dankzij onze sterke netwerken in de stad heb je toegang tot vette stages en carrièremogelijkheden. Bovendien zorgt onze kleinschalige opzet ervoor dat iedereen elkaar kent en je je direct thuis voelt bij de opleiding.
Onze docenten en studenten vormen een hechte community waarin persoonlijke aandacht centraal staat. Iedereen kent elkaar bij naam en helpt elkaar verder. Na je opleiding kun je aan de slag als sportinstructeur, leefstijl of buurtsportcoach, trainer of zelfs je eigen onderneming starten. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en maak van je passie je beroep bij Zadkine in Hoogvliet, gemeente Rotterdam.
Wat ga ik doen?
De mix aan vakken zorgt ervoor dat je allround getraind wordt en klaar bent voor elke uitdaging. Hier zijn wat voorbeelden van de vakken die je kunt verwachten: Bij de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator zorgen we ervoor dat je altijd in beweging bent, letterlijk en figuurlijk. Onze ervaren docenten, moderne faciliteiten en hechte community maken deze opleiding tot de perfecte plek om van je passie je beroep te maken. Schrijf je nu in en ontdek de spannende wereld van Sport en Bewegen bij Zadkine!
In het basis jaar volg je verschillende praktijk en theorie vakken zoals lesgeven, evenementen organisatie, trainingsleer, coachen en begeleiden. Je gaat ook aan de slag met jouw vaardigheid bij spelsporten, vechtsporten en conditiesport (zoals duursport en krachttraining). Met deze kennis leer je om les en training te geven in de sport sector. Je start dit basis jaar ook met stage lopen in de sportsector.
Vanaf deze periode ga je naast de reguliere vakken die bekent zijn uit het basis jaar, iets meer specialiseren naar verschillende keuzedelen. Je kunt een keuzemodule volgen in bijvoorbeeld Esports, sportmassage, zweminstructeur en nog veel meer. Ook ga je veel stage lopen in dit jaar.
Vanaf deze periode ga je specialiseren richting jouw uitstroomprofiel in bijvoorbeeld leefstijlcoach, buurtsportcoach of trainer/coach. Je bent in deze periode veel bezig met examenproducten afronden, stage lopen en verdiepen in de specialistische kennis van jouw uitstroomprofiel.
Dit is de laatste periode van jouw opleiding. Deze periode staat vooral in het teken van examens afronden, producten inleveren en stage lopen binnen jouw uitstroomprofiel. Gedurende alle jaren kun je op jouw eigen tempo modules afronden. De snelste manier naar een diploma is 3,5 jaar. Vanaf 3,5 jaar is het afhankelijk van jouw studie tempo wanneer jij je diploma behaald.
Uitstroomprofielen
In de derde fase van je studie kies je één van de drie uitstroomprofielen en word je specialist op de volgende gebieden: Buurtsportcoach, Leefstijlcoach of Trainer-Coach/Instructeur.
Stage lopen
Tijdens je mbo-opleiding Sport- & Bewegingscoördinator krijg je de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen door stage te lopen binnen de sportsector. Dit is jouw kans om te ontdekken hoe het er in de echte wereld aan toe gaat. Je gaat aan de slag bij sportclubs, fitnesscentra, en evenementenorganisaties, waar je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk kunt brengen. Onder begeleiding van ervaren professionals leer je alles over lesgeven, coachen, en het organiseren van sportactiviteiten. Door deze unieke ervaring ben je optimaal voorbereid op een succesvolle carrière in de sportwereld. Bij Zadkine helpen we je om van je passie je beroep te maken!
Aan het werk
Na deze opleiding kun je overal binnen de sport en beweeg sector gaan werken. Je kunt voorbeelden bedenken van een medewerker en ondersteuner bij een groot sport evenement als het ABN AMRO tennis toernooi en een HYROX cross fitt games en dergelijke. Verder kun je ook denken aan een leefstijlcoach met een eigen coaching bureau of een personal trainer in een sportschool. Alle trainers, coaches en andere ondersteunende en organisatorische rollen binnen deze sector liggen binnen handbereik met het diploma sport & bewegen bij Zadkine.
Opleiding in cijfers
Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.Veel gestelde vragen
Het cursusgeld is vastgesteld op € 715,- (schooljaar 2024/2025).
Je betaalt cursusgeld als je:
- Op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar bent
- Een BBL-opleiding volgt (deeltijdopleiding)
- Een deeltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
- Nederlands als tweede taal hebt (NT2)
Je hoeft geen cursusgeld te betalen als je:
- Ook al ingeschreven bent bij Zadkine voor een opleiding waarvoor je lesgeld betaalt
Je ontvangt in de loop van het schooljaar automatisch een factuur voor het cursusgeld vanuit Zadkine.
Houd rekening met deze toelatingseisen:
1. Meld je op tijd aan
Wil je in augustus/september starten? Meld je aan voor 1 april. Dan heb je recht op plaatsing. Aanmelden na 1 april kan ook. Misschien kun je dan niet de opleiding van jouw voorkeur volgen. In dat geval gaan we samen op zoek naar een passende opleiding.
2. Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
3. Volg de verplichte intake-activiteit
Na je aanmelding ontvang je per mail een uitnodiging voor een intake-activiteit. Check ook je spambox.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Meld je online aan met DigiD of je BSN.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor het intakegesprek. Check ook je spambox.
- Bij sommige opleidingen word je gevraagd om mee te doen aan een extra activiteit naast het intakegesprek.
- Tijdens het intakgesprek bekijken we samen of de opleiding bij je past.
- Je ontvangt van ons een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan wordt jouw inschrijving definitief.
Kom langs
Nancy Rizkalla
Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid & Welzijn CollegeHeb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse? Neem contact op met Nancy: