Handhaver toezicht en veiligheid Openbare ruimte
School & Stage (BOL)
Deze opleiding is vol voor schooljaar 2025-2026, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Door het proces van intake en screening is het mogelijk dat er nog plekken vrijkomen. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar aanmeldenveiligheid@zadkine.nl. Vermeld in je e-mail in welke opleiding je interesse hebt, samen met je roepnaam, tussenvoegsel, achternaam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Vermeld er ook bij welke vooropleiding je hebt afgerond. Dan nemen wij contact met je op.
Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je gaat de straat op om in te grijpen als iemand fout parkeert, te veel herrie maakt of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Oriëntatie op de Politie of Gebiedsgebonden Politie en Opsporing? Dan vergroot je je kans op een carrière bij de politie.
Is dit wat jij wilt? Meld je dan aan.
Over jouw opleiding
Om straks bij Handhaving of Politie te werken is het belangrijk dat je goed met allerlei mensen om kan gaan. Tijdens deze opleiding leer je daar alles over. Bijvoorbeeld hoe je het beste praat met iemand die iets strafbaars doet. Je leert hoe je rustig blijft en wat je doet om iemand anders ook rustig te houden. En hoe je snel in de gaten krijgt wat er precies aan hand is. Je besteedt ook veel aandacht aan sport, want het is belangrijk om fit te zijn.
Je leert dit vak door het echt te doen. Daarom loop je per schooljaar negen weken stage bij een afdeling Handhaving van een gemeente.
Verhalen van studenten
Stage lopen
Het echte werk ontdek je tijdens je stage. Zo loop je in je eerste en tweede schooljaar negen weken stage bij Handhaving.
Door onze goede samenwerkingen met de politie en verschillende gemeenten, is jouw stageplek gegarandeerd!
Locatie
De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus.
Aan het werk
Als je klaar bent met deze opleiding kun je op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld als handhaver of als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij een gemeente, bij de RET of bij Staatsbosbeheer. Je kan ook gaan werken bij de douane op Rotterdam Airport of Schiphol. Omdat we veel samenwerken met gemeenten en bedrijven in de regio Rotterdam, is de overstap naar werk makkelijk.
Je werkt op verschillende plekken. Bijvoorbeeld in het centrum van de stad, woonwijken of bij grote feesten. Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.
Carrière bij de politie
Wil je bij de politie aan de slag? We werken in deze opleiding nauw samen met de politie en bereiden je met keuzedelen voor op een sollicitatie bij de Politie.
Opleiding in cijfers
Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.Veelgestelde vragen
Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactgegevens onderaan deze pagina.
Het lesgeld is vastgesteld op € 1419,- (schooljaar 2024/2025).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een BOL-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Niet iedereen is geschikt voor deze opleidingen; er wordt veel van je gevraagd als je in de beveiliging of in het publieke domein (‘op straat’) werkt. Heb jij de vaardigheden om succesvol de opleiding te doorlopen en het beroep te kunnen uitoefenen? Dan zien we je graag! Je doorloopt met ons de verplichte intake-activiteiten om erachter te komen of we een match zijn. We vinden het belangrijk dat jij écht op je plek bent bij ons!
Wat moet je doen?
Meld je aan via de roze aanmeldbutton. Je ontvangt hierna een uitnodiging voor deelname aan de intake-activiteiten. Tijdens de opleidingsvoorlichting bekijken wij samen met jou of het beroep waarvoor wij jou gaan opleiden echt bij je past! De voorlichtingen vinden in studiejaar 2023/2024 plaats op de volgende data:
- woensdag 22 november 2023
- dinsdag 19 december 2023
- woensdag 24 januari 2024
- donderdag 15 februari 2024
- dinsdag 19 maart 2024 - onder voorbehoud
Deze voorlichting is noodzakelijk om uitgenodigd te worden voor de volgende verplichte intake-activiteiten. De volgende twee verplichte intake-activiteiten zijn een sportactiviteit en we sluiten af met een intakegesprek.
Uit de deelname aan verplichte intake-activiteiten volgt een studiekeuze advies. Tijdens de intake-activiteiten gaan we op zoek naar een match met de opleiding en beroep waarvoor je opleiden. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.
NB: Deze opleiding kent geen aanvullende toelatingseisen.
Om stage te lopen of te werken bij jouw leerwerkbedrijf heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Deze officiële verklaring is verplicht.
Met deze verklaring bewijs je dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd in het verleden. Twijfel je of je een VOG kunt krijgen? Neem contact met ons op.
Geen VOG betekent geen stage, dus check voordat je aan deze opleiding begint bij je gemeente of je een VOG kunt krijgen. Meer informatie vind je op: watdevog.nl.
Beperkt aantal plaatsen
Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit heet Numerus Fixus. In het eerste studiejaar kunnen maximaal 54 studenten de opleiding starten.
Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.
Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.
Alle toelatingseisen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
1. Meld je op tijd aan
Wil je in augustus/september starten? Meld je aan voor 1 april. Dan heb je recht op plaatsing. Aanmelden na 1 april kan ook. Misschien kun je dan niet de opleiding van jouw voorkeur volgen. In dat geval gaan we samen op zoek naar een passende opleiding.
2. Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
3. Volg de verplichte intake-activiteit
Na je aanmelding ontvang je per mail een uitnodiging voor een intake-activiteit. Check ook je spambox.
Kom langs
Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs. Kies een van onderstaande mogelijkheden. Je bent van harte welkom!
Veiligheidsacademie
ReceptieHeb je vragen over één van onze veiligheidsopleiding? Neem gerust contact op!