Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

“Dankzij de verhalen van mensen uit het veld wist ik dat dit de beste keuze was voor mijn toekomst”

Jeleyna Ferreira is student Beveiliger niveau 2 aan de Veiligheidsacademie. Na lang te hebben getwijfeld tussen verschillende opleidingen, ontdekte zij tijdens een open dag dat de Veiligheidsacademie de juiste keuze was.

Jeleyna Ferreira

WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR EEN OPLEIDING AAN DE VEILIGHEIDSACADEMIE? 

“Ik was heel erg aan het twijfelen. Ik dacht aan kapper of iets in de zorg. De open dag bij de Veiligheidsacademie vond ik echt interessant en toen ik mij er meer in verdiepte, wist ik dat de opleiding Beveiliger niveau 2 de beste keuze was voor mijn toekomst. Het voelde gewoon goed. De open dag was echt leuk. Er waren zoveel mensen uit het veld met mooie verhalen. Vooral bij de douane dacht ik: wauw, dat wil ik ook.”

HOE ERVAAR JE JE TIJD TIJDENS DE OPLEIDING? 

“Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik heb best veel geleerd in deze paar maanden. Elke les is leuk, mede dankzij de docenten en hoe zij de lessen geven. Soms duren de theorielessen lang, maar de praktijklessen maken dat weer goed. Die zijn echt grappig en leerzaam. De tijd vliegt voorbij.”

WAT IS HET MEEST WAARDEVOLLE WAT JE HEBT GELEERD TIJDENS JE OPLEIDING? 

“Geduld hebben met mensen en goed luisteren voordat je handelt. Het is belangrijk om echt te luisteren naar mensen voordat je iets doet, omdat ze misschien iets verkeerds zeggen wat niet zo bedoeld is. En ik ben meer alert geworden op mijn omgeving door wat ik heb geleerd.”

WAT WIL JE GAAN DOEN NA HET BEHALEN VAN JE DIPLOMA? 

“Na deze opleiding wil ik niveau 3 gaan doen. Als ik daarmee klaar ben, wil ik solliciteren bij de douane. Anders bij de politie of handhaving. Ik weet het nog niet zeker, maar ik heb nog even om daarover na te denken.”

WAT ZOU JE ADVISEREN AAN TOEKOMSTIGE STUDENTEN VAN DE VEILIGHEIDSACADEMIE? 

“Ik zou adviseren om je hart te volgen. Ga naar elke open dag van opleidingen die je aanspreken. Bij de Veiligheidsacademie krijg je een checklist bij de open dag. Als je die eerlijk invult, weet je of een opleiding hier bij je past. Wees eerlijk tegen jezelf. En als je enthousiast bent, probeer het dan zeker.”

Ontdek de Veiligheidsacademie

Match

Beveiliger 2

Jij zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Je doet veel aan sport en je ontwikkelt jouw sociale vaardigheden. Met dit diploma kun je aan het werk als beveiliger of doorstromen naar één van onze mbo niveau 3 opleidingen. Na het behalen van het diploma Beveiliger 2, duurt onze opleiding Beveiliger 3 nog maar één jaar en heb je dus binnen twee jaar 2 mbo diploma's! Meld je vandaag nog aan!

Veiligheidsacademie & Sport

Jij staat klaar voor anderen, bent fysiek fit en vindt samenwerken belangrijk. Zo draag jij bij aan een veilige of gezonde samenleving. Wil jij een toekomst bij een veiligheidsdienst? Wij bereiden ...
Je krijgt ook theorielessen
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan