Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

“Droom wordt werkelijkheid: Oud-student Giovanni opent eigen patisseriewinkel”

Wat begon als een droom, is op 1 maart 2024 voor Giovanni van der Zon (20 jaar) werkelijkheid geworden. Op deze datum opende hij de deuren van zijn eigen patisseriewinkel ‘Giovanni’s Chocolaterie’ aan de Vlietlaan 44b in Rotterdam. Achter in de winkel heeft hij een prachtig atelier gerealiseerd waar hij zijn chocoladecreaties maakt.

Giovanni's carrière begon bij het Brood & Banket College, waar hij koos voor de opleiding  Patissier. Maar zijn passie voor de patisserie begon al veel eerder. “Toen ik zes jaar oud was, begon mijn liefde voor de patisserie door het tv-programma Rudolf's Bakery. Ik vond het prachtig om te zien hoe Rudolf alles maakte en wist dat ik dit ook wilde.
Toen ik tien jaar oud was, liep ik altijd langs Chocolaterie Puur. Ik stond elke week voor het raam om te kijken hoe ze alles maakten. Toen ik twaalf was, ben ik daar gaan werken.”

De eigenaar van Chocolaterie Puur, Coenrad Robbertson, was een grote inspiratiebron voor Giovanni, wat duidelijk te zien is in de keuze voor de kleur paars in zijn eigen zaak. Een kleur die Robbertson ook veel gebruikte. Midden in Giovanni’s winkel heeft hij een glazen wand laten plaatsen. Hierdoor kunnen klanten zien hoe hij werkt en wat hij maakt. Net zoals hij dat zelf deed bij Chocolaterie Puur.

Dubai reep

“Als patissier mag ik al mijn creativiteit kwijt in wat ik doe en bepaal ik wat ik doe. Tegelijkertijd vind ik het ook wel spannend. Maar als ik de deur open doe van mijn winkel, ben ik toch wel trots en realiseer ik me dat dit allemaal van mij is.”

Giovanni verkoopt verschillende chocoladeproducten. Eén van Giovanni's bestsellers op dit moment is de 'Dubai reep'. Deze reep van pistache met kataifi, gaat momenteel viral op TikTok.

Terugkijken op de opleiding

Giovanni kijkt met veel plezier terug op zijn studieperiode bij Zadkine: “Het leukste aan mijn opleiding vond ik het maken van showstukken en het ontwikkelen van mijn eigen producten en smaken. Je krijgt als student veel tijd en mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen. Zo vroeg ik een keer aan een docent of ze haar ijsmachine van huis mee kon nemen, zodat ik daarmee kon werken. En dat heeft ze toen ook gedaan. Docenten denken echt met je mee.”

“Ik leer veel als ondernemer, maar ik heb echt veel kennis opgedaan tijdens mijn opleiding. Niet alleen het bakken, maar ook het werken met machines en alles over hygiëne. Bij het keuzevak 'All You Can Learn' leer je wat er allemaal bij komt kijken bij het opstarten van een eigen bedrijf.”

Toekomstplannen

Giovanni heeft grote dromen voor de toekomst: "Mijn toekomstdromen? Misschien een tweede zaak. Maar dat is voor later. Eerst wil ik van deze zaak een succes maken." Met zijn passie, vastberadenheid en creativiteit, lijkt Giovanni van der Zon goed op weg om zijn dromen waar te maken. Rotterdam heeft er in ieder geval een getalenteerde patissier bij.

Ontdek Zadkine

Match

Patissier

Ben jij creatief, perfectionistisch en hou je van bakken?  Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Als patissier ben jij dé specialist in het maken van luxe desserts, de mooiste en exclusieve taarten en bonbons in allerlei smaken.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan