Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

“Een reis van creativiteit en vakmanschap”

Sacha Ofman werkt al sinds 1999 als edelsmid en combineert haar passie voor bijzondere sieraden met het lesgeven aan cursisten van alle leeftijden. Het is een veelzijdig en afwisselend beroep dat haar veel voldoening geeft.

Sacha Ofman, Cursist Filigrein
Sacha Ofman, Cursist Filigrein
Sacha Ofman, Cursist Filigrein

Filigrein was altijd al een techniek die ze wilde leren, maar tijdens haar opleiding was deze mogelijkheid er niet. Daarom volgde ze onlangs de Filigrein cursus aan Vakschool Schoonhoven.

Sacha waardeerde vooral het rustige tempo en de gedetailleerde uitleg van docent Eva van Kempen. "Les krijgen van een docent is gewoon de beste manier om een nieuwe techniek goed onder de knie te krijgen", aldus Sacha. Inmiddels past ze de filigrein technieken met veel plezier toe in haar eigen werk, waarbij ze een unieke combinatie maakt met ciseleren.

Haar advies aan anderen: "Doen! Al is het maar voor je soldeervaardigheden. Het is een techniek die veel precisie vraagt, maar het resultaat is het meer dan waard. Als je het fijn vindt om nauwkeurig te werken in het edelsmeden, dan is deze cursus perfect voor jou. In slechts zes lessen leer je de basis van deze prachtige techniek, waarmee je je werk naar een hoger niveau kunt tillen."

Ontdek Zadkine

Match

Filigrein (basis)

Een extra dimensie aan jouw ambacht: zo mag je deze cursus wel zien. Met filigrein kan jij jouw vaardigheden uitbreiden en verdiepen. De techniek is al eeuwenoud en kan toch heel modern verwerkt worden. Met deze cursus ontdek je hoe je jouw gereedschappen nog beter kunt gebruiken. Ook leer je nieuwe soldeertechnieken.

Match

Filigrein (vervolg)

Met de filigrein techniek verbreed je vaardigheid en mogelijkheden. Nu je de basis onder de knie hebt, wil je verder. In deze vervolgcursus ga je dieper in op de specifieke technieken. Filigrein wordt een prachtige aanvulling in jouw sieraden.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan