“Een wervelwind met hoteldromen”
Een 9-tot-5 baan waarbij je stilletjes je werk doet, is niets voor hem. Duncan Soekhram (17), eerstejaars Facilitair Leidinggevende, is juist het tegenovergestelde van een grijze kantoormuis. Hij is sociaal, oplossingsgericht en houdt wel van een uitdaging op zijn tijd. Werken voor een grote hotelketen of vakantiepark; dat sluit veel beter aan bij zijn karakter
Stilzitten is niet aan mij besteed
“De studie Facilitair Leidinggevende is alweer mijn tweede opleiding bij Zadkine. Hiervoor volgde ik een opleiding tot Management Assistent. Maar daar ben ik voortijdig mee gestopt, al tijdens het eerste jaar. Ik voelde me er niet thuis.
Iets te statisch
Dat ik er als enige jongen tussen allemaal meiden zat, was nog tot daaraantoe. Maar de werkzaamheden waartoe je wordt opgeleid, bevielen mij ook niet. Ik vond het allemaal net iets te statisch en eentonig.
Mijn mentor adviseerde daarop deze studie. Als facilitair leidinggevende moet je ook goed kunnen plannen en communiceren met het management, maar je hebt tegelijk veel contact met de werkvloer. Daarnaast leer je veel over gebouwenbeheer, arbo- en risicobeheer, documentenbeheer en financieel management.
Hotelketen
Kortom, in deze functie heb je veel verantwoordelijkheden. Maar daar hou ik juist wel van. Stilzitten is niet aan mij besteed. Het liefst zou ik dan ook voor een grote hotelketen zoals het Hilton of Hotel New York willen werken. Daar gebeurt altijd wel iets.
Jammer is wel dat vanwege corona de stageplekken niet voor het oprapen lagen. En al zeker niet in de horeca. Maar dat komt vast vanzelf weer goed als iedereen gevaccineerd is. Ik kan niet wachten. Want al was het reclamebureau waar ik wél stage liep dan niet mijn eerste keuze, het klopt wat ze zeggen: in de praktijk leer je het meest.
Voet tussen de deur
Grote kans dus dat ik volgend jaar, of het jaar daarop opnieuw solliciteer bij het Hilton. Liefst krijg ik daar namelijk nu al een voet tussen de deur, zodat ik er na mijn diploma meteen aan de slag kan.
Verder doorstuderen, doe ik liever niet. Maar zeg nooit, nooit: een paar jaar extra bikkelen voor een hbo-diploma is ook wat waard.”