Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

“In de horeca is er altijd iets te doen. Een kantoorbaan van negen tot vijf, zou voor mij echt te saai zijn!”

Hey! Ik ben Devanté Tentua, 19 jaar oud en zit in het eerste jaar van de 010 Bar Academy. Voordat ik hieraan begon, heb ik twee jaar Fashion Coördinator International gestudeerd, maar dat bleek niet helemaal mijn ding te zijn. Mijn broer, die nu barmanager is bij restaurant De Beren, heeft ook de 010 Bar Academy gevolgd en dacht dat de opleiding ook bij mij zou passen. Hij had gelijk want ik voel me hier helemaal op mijn plek!

Ik leer alles over verschillende dranken, zowel alcoholisch als niet-alcoholisch. Ik leer hoe ik verschillende alcoholische dranken moet bereiden, maar ik leer bijvoorbeeld ook over de herkomst van wijnen en hoe koffiebonen worden verwerkt. Ik krijg niet alleen op school les. Bij Giraffe Koffie leer ik bijvoorbeeld alles over koffie, van het opschuimen van melk tot het herkennen van verschillende smaken van koffiebonen.

Verschillende thema’s per lesperiode

Elke lesperiode heeft een ander thema. De ene periode staat bijvoorbeeld in het teken van wijn, terwijl we in een andere periode alles leren over thee. Mijn favoriete lessen zijn de cocktaillessen. We leren hier niet alleen klassieke cocktails maken, maar we worden juist uitgedaagd zelf creatief aan de slag te gaan en eigen drankjes te bedenken. De docenten zijn trouwens echt top; als ik ergens mee zit, staan ze altijd voor me klaar en voel ik me vrij om vragen te stellen.

In het begin was ik heel geïnteresseerd in koffie, maar nu ben ik steeds meer geïnteresseerd in cocktails. Dit komt goed van pas in mijn werk bij de Beren, waar ik als barman stage loop. Gasten vragen me vaak welke cocktail ze moeten kiezen. Ik weet altijd een goed advies te geven en kan de cocktail maken die ze lekker vinden. Tijdens mijn stage bij De Beren vind ik het ook heel leuk om met de gasten een praatje te maken en vind ik de sfeer echt heel gezellig.

Wedstrijden

Ook doe ik mee aan competities georganiseerd door school, wat superleuk en leerzaam en mij tegelijkertijd uitdaagt. Tijdens de Cocktail competitie bedacht ik mijn eigen cocktail met zeven ingrediënten, waaronder rum, Pisang Ambon en blue curaçao met citroensap. Geïnspireerd door mijn Molukse achtergrond heb ik de cocktail gepresenteerd op bananenbladeren. Ik ben eerste geworden en mag in november naar Litouwen voor de AEHT-competitie.

In de horeca is er altijd wel iets te doen. Een kantoorbaan van negen tot vijf zou dan ook eccht niet bij mij passen. Voor de toekomst zou ik graag mijn eigen drankje willen ontwikkelen of een eigen café willen openen. Ik zie mezelf zeker in de horeca werken en misschien wel samenwerken met andere horecagelegenheden. Ik ben ontzettend blij met deze opleiding en kijk uit naar verdere groei en ontwikkeling in de horeca.

Ontdek Zadkine

Match

010 Bar Academy Leidinggevende bar

Altijd al gedroomd om in een hippe bar de beste koffie te maken of de lekkerste cocktails te mixen? Stop met zoeken en meld je voor deze opleiding aan. Samen met Rotterdamse horecaondernemers leren we je alles over het vak. 

Match

010 bar Academy Zelfstandig werkend bartender

Wil jij werken als barista, sommelier of bartender? Dat komt goed uit, want horecabedrijven zoeken barprofessionals op mbo 3-niveau. Mensen met vakkennis én praktijkervaring.

Samen met Rotterdamse horecaondernemers zoals Ahoy en producenten van bekende drankmerken zoals Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee en de Kuyper, leren we je alle ins en outs van het vak. Ontdek het nieuwe gastvrij en meld je aan. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan