Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

“Wat je hier leert, neem je mee voor de rest van je leven.”

Raymond van de Haar is oud-student van de Veiligheidsacademie. Hij wist dat hij bij Defensie wilde werken en was op zoek naar een actieve studieomgeving. VeVa bleek voor hem de ideale opstap richting Defensie.

Raymond van de Haar

Waarom deze opleiding

Ik wilde graag iets actiefs doen. Een hele dag stilzitten in de schoolbanken was niets voor mij. De opleiding bood precies wat ik zocht: een combinatie van fysieke en mentale uitdaging. Het zou mij voorbereiden op een baan bij Defensie.

Positieve ervaringen

Mijn tijd aan de Veiligheidsacademie was bijzonder waardevol. Ik heb niet alleen belangrijke vaardigheden ontwikkeld en persoonlijke groei doorgemaakt, maar ook sterke banden opgebouwd met mijn medestudenten. Zelfs na tien jaar zien we elkaar regelmatig. De ervaringen die je opdoet, blijven je bij en kweken een kameraadschap die je niet snel elders terugvindt. De reis naar Bosnië, waar we minder bedeelde kinderen hielpen en een Battlefield tour deden, heeft een blijvende indruk op mij achtergelaten.

Realiteit van het werkveld

Na mijn diplomering ben ik gestart bij de Luchtmacht als onderofficier Luchtvaarttroepen op Vliegbasis Gilze-Rijen. De kennis en vaardigheden die ik tijdens de opleiding heb opgedaan, zoals communicatieve vaardigheden en leiderschap, kwamen direct van pas in mijn werk. De opleiding heeft mij goed voorbereid op de realiteit. Momenteel werk ik als recruiter bij Defensie. Het geeft voldoening om anderen dezelfde mogelijkheden te bieden die ik kreeg.

Advies voor toekomstige studenten

Mijn advies aan toekomstige studenten is simpel: doe het! De VeVa-opleidingen bieden een stevige basis die je je hele leven meedraagt. Laat je inspireren door de kennis en kunde van de docenten en instructeurs, doe levenslessen op, en start een mooie loopbaan.

Ontdek de Veiligheidsacademie

Match

Aankomend onderofficier grondoptreden

Je wordt opgeleid in alle militaire basisvaardigheden, zoals kaartlezen en exercitie (oefening). Je voert patrouilles uit, maakt mijnen onschadelijk en zorgt ervoor dat er genoeg munitie is voor jou en je team. Daarnaast krijg je ook nog les in leidinggeven en commando voeren. Wil je graag een afwisselende baan bij Defensie? Meld je dan nu aan!

Veiligheidsacademie & Sport

Jij staat klaar voor anderen, bent fysiek fit en vindt samenwerken belangrijk. Zo draag jij bij aan een veilige of gezonde samenleving. Wil jij een toekomst bij een veiligheidsdienst? Wij bereiden ...
Je krijgt ook theorielessen
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan