Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan

Zelfstandig werkend kok i.s.m. de Doelen

Werk & School (BBL)

Ben je een liefhebber van lekker eten, barst je van de creatieve ideeën en wil je je kookvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend kok echt iets voor jou. In de keuken van de Doelen leer je hoe je zelfstandig de lekkerste gerechten bereidt, nieuwe gerechten bedenkt en leiding geeft aan een team.

Over jouw opleiding

Je gaat aan de slag in de professionele keuken van de Doelen, waar je onder begeleiding van ervaren koks jouw culinaire vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Je leert alles, van de basisvaardigheden tot geavanceerde kooktechnieken, tot het samenstellen van de menukaart.

Vanaf september 2024 opent de Doelen een nieuw restaurant, Studio 3. Dit wordt een plek waar werken en leren samenkomen. Je leert verschillende kooktechnieken en hoe je je vaardigheden in de keuken kunt ontwikkelen.Je leert van basisvaardigheden tot geavanceerde kooktechnieken en helpt mee met het samenstellen van de menukaart. De Doelen staat bekend om zijn lekkere eten en gastvrijheid, en jij krijgt de kans om hieraan bij te dragen

De richtlijn voor deze opleiding is twee jaar. Als je goed presteert, kun je de opleiding zelfs sneller afronden. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem, we helpen je graag om jouw opleiding met succes af te ronden. 

Sollicitatieprocedure

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding Zelfstandig werkend kok bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij de Doelen. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Wat ga ik doen?

Bij de Doelen is geen dag hetzelfde. Gasten komen om te borrelen, te dineren voorafgaand een evenement of concert of voor een drankje in ons restaurant. Nadat zij plaats hebben genomen en voorzien zijn van een drankje, kan het feest beginnen! Jij assisteert bij de voorbereiding en bereiding van gerechten volgens recepturen en instructies. Hierbij leer je omgaan met professioneel keukenapparatuur en -gereedschap op een veilige en efficiënte manier.

Daarbij besteed je aandacht aan hygiënevoorschriften volgens HACCP en draag je samen met collega’s zorg voor het schoon en georganiseerd houden van de werkplek. Kennis vergaar je door te oefenen in de praktijk. Je krijgt training on the job en workshops op de werkplek om zo productkennis en je kooktechnieken te verbeteren. Je ontwikkelt daarnaast een goed begrip van menukaarten, ingrediënten en seizoensgebonden producten. We brengen je leiderschapskwaliteiten bij, waardoor je in de toekomst leiding kunt geven aan je collega’s binnen de keuken en je leert zorg te dragen voor beheerstaken.

Daarnaast bewaak je de voorraad en ondersteun je bij het inkoopproces.

Werken en leren

Omdat het een bbl-opleiding is, bestaat jouw opleiding uit vier dagen werken bij de Doelen in hartje Rotterdam, waar je meteen kunt proeven van het echte werk in de horeca. Daarnaast kom je één dag per week naar school voor je theoretische lessen.

Locaties

Locatie zadkine 

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Locatie de doelen 

De Doelen is al meer dan een halve eeuw concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresgebouw en feestlocatie. Midden in het centrum van Rotterdam, staat concert- en congresgebouw de Doelen, één van de meest iconische gebouwen van de stad. Met 2.200 zitplaatsen in de Grote zaal is de Doelen één van de grootste concertzalen in Nederland en ontvangen wij jaarlijks 330.000 bezoekers. Hier vinden de meest bijzondere concerten, events, bijeenkomsten en congressen plaats. De Doelen is een levendig, vernieuwend, internationaal podium voor muziek, cultuur en ontmoeting waarin talent zich ontwikkelt en bijdraagt aan de verbondenheid van Rotterdam.

Aan het werk

Na het afronden van de opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan in diverse restaurants, hotels of cateringbedrijven. Werken als kok betekent veel staan, en hard werken. Gelukkig ben jij iemand die altijd het overzicht behoudt, zelfs in hectische situaties. Hygiëne staat bij jou hoog in het vaandel, dus je zorgt ervoor dat alles schoon en veilig is. Het samenstellen van de menukaart is een belangrijk onderdeel van jouw werk. Samen met het team houd je de laatste trends in de gaten en ontwikkel je nieuwe gerechten. Je bent verantwoordelijk voor het plannen, bereiden en presenteren van gerechten aan de gasten. Ook controleer je de kwaliteit van alle ingrediënten bij ontvangst en ondersteun je nieuwe en lerende medewerkers bij hun taken. Je zorgt ervoor dat alle gerechten op tijd en volgens de standaarden worden geserveerd. Dit betekent dat je een belangrijke rol hebt in het team en ervoor zorgt dat alles soepel verloopt.  

Toelatingseisen

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij de Doelen. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Veelgestelde vragen

Kom langs

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine Horeca College
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan