Assistent horeca & voeding
Leerweg Werk & School (BBL)
Altijd blije gezichten en complimenten als jij hebt gekookt? Maak dan van je passie je beroep! Je leert bij onze entreeopleiding Assistent horeca & voeding hoe je een lekkere fruitsalade maakt en hoe lang deze goed blijft in de koelkast. Dus alles over voedingsmiddelen, de bederfelijkheid en hygiëne. Maar het is vooral … zelf doen!
Over jouw opleiding
Je krijgt er een kick van als je lekker eten bereidt. Je snapt dat eten er ook goed moet uitzien. Je begrijpt dat dit ook voor dranken geldt. Kortom; je hebt feeling voor de horeca. Je voelt je prettig in een team, als je voor elkaar en met elkaar werkt.
Met de mbo niveau 1 opleiding Assistent horeca & voeding kun jij allerlei kanten op. Je kunt werken in restaurants, bij fast food service bedrijven, een bakkerij, maar ook bij cafes en clubs. Dat komt omdat jij leert werken met verschillende voedingsmiddelen. De ene dag shake jij een cocktail, de volgende dag bak je een brood.
Je leert werken met uiteenlopende voedingsmiddelen. In de horeca, voedingsindustrie en de sector brood en banket zijn dat versproducten. Je assisteert bij de productie, de verwerking en de verpakking van voedingsmiddelen, zoals hamburgers inpakken.
Natuurlijk werk je hygiënisch; dus met handschoenen aan, zonder sierraden en je haar in een staart of haarnetje. Je leert alles over de kwetsbaarheid en bederfelijkheid van voedingsmiddelen. Bovendien leer je correct omgaan – dus behulpzaam en vriendelijk zijn - met leveranciers en chauffeurs.
Veel werk je met opdrachten in de praktijk. Dat betekent dat jij zorgt dat onze studenten in de lunchpauze een lekkere maaltijd kunnen kopen, dat bezoekers van onze evenementen alleen maar meer van jouw eten willen én je draait mee bij RestoVanHarte; een vrijwilligersorganisatie die zorgt dat eenzame ouderen gezamenlijk bij ons dineren.
Als kers op de taart haal je bij deze opleiding ook je HACCP certificaat!
Wat ga ik doen?
Je leert technieken om te koken zoals blancheren, aanbraden, fruiten enzo. Klinkt lekker toch. Je leert producten klaar te maken waarbij ook verschillende snijtechnieken horen. Je leert trucjes om gerechten mooi te presenteren.
Eigenlijk ben je bezig met het verkopen van producten aan je gasten. Want je klanten zijn je gasten! Rekenen gebruik je om recepten te gebruiken. Bij Nederlands leer je beter met collega’s samen te werken en te communiceren. Je gaat ook nadenken over wat je na deze opleiding gaat en hoe je dat kunt aanpakken. Tuurlijk doen we dit samen.
Stage lopen
Tijdens je opleiding loop je stage bij een horecabedrijf. Dat kan dus variëren van KFC, een bakkerij of een restaurant. Je leert bij je opleiding hoe je moet solliciteren naar een stageplek
Je zoekt zelf een stageplek. Hiervoor kun je de app Hiretime gebruiken of als je zelf een tof stagebedrijf weet, mag dat ook.
Je gaat één dag per week naar school. Stage loop je drie tot vier dagen per week; als het maar minimaal totaal 650 uur is.
Tijdens je stage voer je werkzaamheden uit die je op school hebt geleerd. Denk aan het voorbereiden van maaltijden, het bereiden van maaltijden, het uitserveren én het opruimen van de keuken. Allemaal werkzaamheden op assistent niveau.
Locaties
De opleiding Assistent horeca & voeding wordt op twee locaties van Zadkine Startcollege gegeven. Dat zijn de locaties Capelle aan den IJssel – Dakotaweg - en Rotterdam-Zuid - Frankendaal.
Over locatie Capelle aan den IJssel
- Goed bereikbaar met ov
- Dichtbij winkelcentrum De Terp; handig voor de snelle boodschap
- Eigen koffiecorner met warme drank, snack of een broodje
- Kleinschalig van opzet met een relaxte sfeer
Over locatie Rotterdam-Zuid
- Middenin de wijk Vreewijk
- Perfect bereikbaar met fiets, scooter, ov of auto
- Voldoende gratis parkeerruimte
- Kinderdagverblijf naast de school waar kids van onze studenten altijd plek krijgen
- Vaak in de kantine zelfgemaakte maaltijden van studenten horeca te koop
Aan het werk
Als je bent geslaagd, dan heb je én je diploma mbo niveau 1 en het branchecertificaat HACCP! Je kunt dan werken als assistent in de horeca, voeding en voedingsindustrie. Of, je stroomt door naar een volgend niveau.
Vervolgopleidingen
Veelgestelde vragen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
1. Meld je op tijd aan
Wil je in augustus/september starten? Meld je aan voor 1 april. Dan heb je recht op plaatsing. Aanmelden na 1 april kan ook. Misschien kun je dan niet de opleiding van jouw voorkeur volgen. In dat geval gaan we samen op zoek naar een passende opleiding.
2. Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
3. Volg de verplichte intake-activiteit
Na je aanmelding ontvang je per mail een uitnodiging voor een intake-activiteit. Check ook je spambox.
Kom langs
Jolanda van Ruijven
Docent Zadkine StartcollegeHeb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!